Lifestyle

Čak i ako nemate previše vremena, ovih se 5 pravila zdrave prehrane možete pridržavati!

Autor: Žene.ba
Čak i ako nemate previše vremena, ovih se 5 pravila zdrave prehrane možete pridržavati!

Danas je i znanstveno dokazano kako ne morate brojati kalorije i jesti minijaturne porcije kako biste izgubili kilograme. Naravno, to ne znači da svakodnevno trebate stavljati naglasak na prehranu koja se bazira na ugljikohidratima i šećeru. Ono što za početak trebate napraviti jest smanjiti unos šećera i opustiti se - rezultat bi vas mogao iznenaditi. Ipak, mnogi će reći kako sve to skupa zvuči puno jednostavnije u teoriji nego u praksi. Iz tog smo razloga potražili savjete nutricionista, i to one koje svi možemo primijeniti bez većih problema.

Konzumirajte smeđu rižu umjesto bijele

Riža je odlična namirnica za one koji nemaju previše vremena za kuhanje, a ne žele jesti brzu hranu male nutritivne vrijednosti. Dobra vijest je da se ove namirnice ne morate odreći - jednostavno pređite na njenu zdraviju varijantu!

Ne zaboravite na smrznuto voće

Kad sljedeći put budete išli u dućan, svježem voću dodajte i ono smrznuto. Trajat će dulje i poslužiti vam kao odličan spas u svim onim užurbanim jutrima. Pripremite si ukusan i zdravi smoothie koji će vas ispuniti energijom i od kojeg ćete se osjećati bolje.

Čak i ako nemate previše vremena, ovih se 5 pravila zdrave prehrane možete pridržavati! (фото 1)

Kupujte salate koje jednostavno pripremaju

Dobro je poznato kako salate mogu biti odličan cjeloviti obrok. No, njena priprema često može tražiti više vremena nego što imamo. Iz tog je razloga baby špinat jedna od odličnih ideja; ne treba se rezati ni termički obrađivati, a dodate li mu tunu ili dimljeni losos s malo začina, riješili ste problem ručka ili večere.

Planski kupujte putem interneta

Ako vam se ponekad i ne da odlaziti u velike dućane i gubiti sate među policama, sretni ste što živite u vremenu u kojem to ni ne trebate. Isplanirajte popis zdravih namirnica i naručite ih preko interneta. Isto tako, danas i sve veći broj restorana nudi povoljne opcije zdravih obroka koji vam mogu poslužiti u danima kad stvarno nemate volje za pripremom hrane.

Imajte zalihe gotovih jela

Ne, ne mislimo ovdje na gotova jela iz dućana bogata konzervansima, već na obroke koje si pripremate kod kuće, a koji mogu stajati po nekoliko dana ili koja možete zamrznuti. Vrlo je jednostavno: napravite veću količinu nekog jela i imat ćete ručak još nekoliko puta!

Buro247.hr