Sastojci za dvije osobe:
125 grama sira mascarpone
150 grama jagoda
4 tvrda keksa
1 limun
1 žlica kristalnog šećera
2 žlice šećera u prahu
1 žlica maslaca
Priprema:
1. U loncu zagrijte očišćene jagode, kristalni bijeli šećer i jednu žlicu limunovog soka. Miješajte dok se šećer ne rastopi, a jagode ne omekšaju. Za to će vam biti potrebno tri do četiri minute.
2. Zdrobite kekse u fini prah i pomiješajte ih s otopljenim maslacem.
3. Rasporedite dobivenu smjesu na dvije čaše, i utisnite je na dno.
4. Nježno izmiješajte sir mascarpone, preostali limunov sok i šećer u prahu.
5. Preko keksa stavite sirnu kremu, a preko kreme umak od jagoda. Poslužite odmah!
Žene.ba
korisni savjeti
Kako produžiti životni vijek vaših džempera?
oduvijek privlači pažnju
Irina Shayk nikad provokativnija: Providna haljina sa lancima
znakovi za uzbunu