Lifestyle

Čokoladna torta s malinama je sve što nam treba danas

Autor: Žene.ba
Čokoladna torta s malinama je sve što nam treba danas

https://www.instagram.com/p/BfKvvlkjXaX/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_control

Uživanje u ljetu nije potpuno bez pjenastih, laganih i beskrajno ukusnih delicija. U samom vrhu omiljenih ljetnih namirnica bez dvojbe su maline koje su nezaobilazan dodatak kolačima, tortama i sladoledima. Slatko i sočno, a tako zdravo voće koje svakoj kombinaciji daje profinjenost i bogatstvo okusa uvijek rado biramo za svoje male radosne zalogaje.

Kako bismo se pripremili za vikend koji je pred nama razmislili smo o tome kako bi izgledao savršen desert u trenutku kada temperature prelaze i 30 stupnjeva u hladu. Sve što nam treba je prozračan komad torte koji osvježava, zaslađuje i budi sve najbolje emocije u nama. U takvom raspoloženju sve je bolje, a neobavezni poslijepodnevni razgovori zabavniji su i veseliji.

Stoga pripremite sve sastojke za ludu ljetnu kombinaciju za ledenu tortu od crne i bijele čokolade kojoj će posebnu čar dodati krema od malina koja se topi u ustima.

RECEPT ZA LEDENU TORTU OD ČOKOLADE I MALINA

Podloga

  • čokoladni ili graham keksi (ovisi o ukusu)
  • 100 g maslaca

Tamna čoko krema

  • 350 g tamne čokolade
  • paketić slatkog vrhnja
  • 3 žlice vode
  • 3 žlice šećera
  • 3 žumanjca

Krema od maline i bijele čokolade

  • 1 žlica vode
  • 1 paketić želatine u prahu
  • 500 g malina
  • 1 žlica šećera
  • 170g bijele čokolade

Usitnite kekse i promiješajte ih s otopljenim maslacem dok ne dobijete masu koja se lako oblikuje. To će vam biti vrlo praktična i ukusna podloga za kreme. Podlogu zatim rasporedite prstima u kalup i stavite na sat vremena u hladnjak. Nakon toga miksajte slatko vrhnje, ali ne predugo da vam se ne pretvori u masu poput maslaca. Važno je da bude pjenasta.

https://www.instagram.com/p/BmQhE4iHBB9/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_control

Potom na pari otopite tamnu čokoladu. U posebnoj posudi promiješajte vodu i šećer i zagrijavajte dok ne proključa pa miješajte dok ne dobijete smjesu poput sirupa.

Miješajte žumanjca i dodajte mu sirup od šećera i vode. Kada se ova smjesa sjediniti dodajte joj otopljenu čokoladu i jednu trećinu umućenog slatkog vrhnja. Ovu kremu prelijte po podlozi i sve zajedno vratite u hladnjak.

Od malina napravite pire, a ocijeđeni sok pomiješajte sa šećerom i prokuhajte. Rastopite želatinu s vodom i zagrijanu ubacite u smjesu malina i šećera. Nasjeckanu bijelu čokoladu rastopite i dodajte smjesi s malinama. Dodajte pola od preostalog slatkog vrhnja u kremu s malinama. A ono što ostane od slatkog vrhnja prvo prelite po tamnoj kremi pa tek onda na kraju premažite s kremom od malina.

Tortu ukrasite s nekoliko malina i kockica čokolade i uživajte u jedinstvenoj ljetnoj poslastici.

Journal.hr