Lifestyle

Dobitna formula: Jedine tri jesenske kombinacije koje nikad ne izlaze iz mode

Autor: Žene.ba
Dobitna formula: Jedine tri jesenske kombinacije koje nikad ne izlaze iz mode

Iako je svaka sezona idealna za modna eksperimentiranja i testiranja aktualnih trendova, kombinacije pojedinih odjevnih komada smatraju se neupitnim modnim klasikom.

Prema riječima modnih stručnjaka, postoji nekoliko odjevnih kombinacija koje nikada neće izgledati zastarjelo, a u jesenskoj sezoni riječ je o tri specifična stajlinga koja će se pokazati idealnima u danima kada ste ograničeni vremenom i budžetom.

Uspoređujući modne fotografije jesenskih izdanja od 70-ih godina prošlog stoljeća, uredništvo britanskog izdanja popularne modne stranice Who What Wear ova tri stajlinga proglasilo je bezvremenskim kombinacijama koje će uz pravilno stiliziranje biti dobitan odabir u svim prilikama.

Sako i traperice

Kao što je slučaj s kombinacijom bijele majice ili košulje u paru s omiljenim trapericama, u jesenskoj sezoni bezvremenski stajling čini kombinacija sakoa i traperica.

https://www.instagram.com/p/B05aiG5BO6k/?utm_source=ig_embed

Sudeći po izdanjima zvijezda ulične mode okupljenih na nedavno održanom tjednu mode u Kopenhagenu, popularan odabir čine predimenzionirani sakoi u zemljanim tonovima uz traperice vintage izgleda.

Midi haljina s uzorkom i čizme

Osim u ljetnim mjesecima, lepršave cvjetne haljine popularne dužine midi u kombinaciji s čizmama predstavljaju idealnu jesensku kombinaciju, a osim uz modele gležnjača kaubojskog stila, u jesenskim mjesecima posebno će zablistati uz takozvane zgužvane čizme koje na najbolji način opisuju višesezonsku zaluđenost modom 80-ih.

cute fall and winter outfits street style #dressywomensoutfits

Da je uistinu riječ o bezvremenskom jesenskom stajlingu, modni eksperti s britanske stranice Who What Wear svoju tvrdnju dokazuju primjerom jedne od najmoćnijih žena u modnoj industriji, Anne Wintour.

Anna Wintour

Anna Wintour

Anna Wintour
Anna Wintour
Anna Wintour

Urednica američkog izdanja modne biblije Vogue kombinaciji midi haljina s cvjetnim uzorkom uz par čizmi vjerna je godinama.

Monokromatsko odijelo

Još od 1979. godine i kultnog bijelog odijela u kojem se pojavila Bianca Jegger, kombinacija jednobojnog sakoa s pripadajućim hlačama ne gubi na popularnosti.

Bianca Jagger wears double-breasted white suit as she & daughter Jade walk across street in London, May 4, 1979

Prošle jesenske sezone veliki modni hit predstavljala su baršunasta odijela, a prema riječima modnih eksperta, nećemo ih zaobići ni ove godine.

Some of the Best Stockholm Street Style Looks From Fashion Week
tportal.hr