Lifestyle

Jedan savršeni cheesecake za nedjelju

Autor: Žene.ba
Jedan savršeni cheesecake za nedjelju

"Bolji cheese nećete probati, to vam garantiram!" poručuje Mateja, autorica gastro bloga Uvijek gladna na kojem smo i pronašli ovaj recept. Naime, cheesecake je već klasik koji svi volimo i nikad nam ga nije dosta. Kod pripreme ove torte tehnika je puno kako bi bio savršen, a pritom imajte na umu i činjenicu kako su ukusi prilično različiti. Za nas je upravo ovaj savršen, a kako ga napraviti, možda već danas, pročitajte u nastavku…

Sastojci

Podloga
250 g Speculaas keksa
125 g maslaca

Krema od sira
800 g krem sira
150 g milerama 30% masnoće
170 g šećera
1 burnon vanilin šećer
3 manja jaja
1 žlica gustina

Premaz
400 g milerama
1 žlica šećera u prahu
80 g slatkog vrhnja
1 burbon vanilin šećer

Jedan savršeni cheesecake za nedjelju (фото 1)

Postupak

Pripremite kalup promjera 26 cm. S vanjske strane ga obložite aluminijskom folijom (kolač se peče na pari, folija štiti od ulaska vode u kalup). Kekse sameljite, maslac naribajte ako vam nije sobne temperature. Miješajte kekse i maslac dok ne dobijete homogenu smjesu. Smjesu utisnite na dno kalupa i stavite u hladnjak dok pripremate punjenje. Zagrijte pećnicu na 170 °C.

Miksajte krem sir sa svim sastojcima osim jaja. Kada vam smjesa postane glatka dodajte jaja, jedno po jedno, između miksajte. Smjesu rasporedite preko podloge od keksa. Stavite kalup u veći duboki pleh i ulijte vruće vode do 2/3 kalupa. Pecite 45 min. Kolač je gotov kada lagano porumeni, ali je još uvijek pudingast. Izvadite ga iz pećnice i tankim nožem odvojite rubove od kalupa. Za premaz pomiješajte sve sastojke. Prelijte preko površine kreme od sira i stavite u hladnjak na nekoliko sati, ali najbolje preko noći. Kada se cheesecakeohladio, opet tankim nožem odvojite rubove i skinite obruč.

Jedan savršeni cheesecake za nedjelju (фото 2)

Buro247.hr

Ovo su najljepše kombinacije

Ombre zidovi su novi hit u svijetu enterijera

Ljubav ne poznaje godine?

Svi pričaju o novoj romantičnoj komediji Anne Hathaway

Nije samo roditeljima teško

Kako stres roditelja utiče na djecu