Lifestyle

Od ovih ćete čajeva spavati kao beba

Autor: Žene.ba
Od ovih ćete čajeva spavati kao beba

Ako vam kamilica već izlazi na uši, postoji još bilja koje će djelovati blagonaklono na san.

Imate li problema sa spavanjem, umjesto da se mučite, radije posegnite za prirodom, a čaj će vas uz to i dobro ugrijati te vas tako još lakše uspavati.

A ako vam je u tu svrhu uvijek koristila dobra stara kamilica, čiji vam je okus već pomalo dosadio, dobra će alternativa biti i ovi čajevi:

Čaj od lavande 

Ne samo da mu je miris umirujući, čaj od lavande ima ljekovita svojstva koja djeluju kao velika pomoć za spavanje. Koristi se za umirenje i opuštanje te je posebno dobar kod nesanice.

Uzmite 2-3 žličice suhih cvjetova lavande, prelijte ih s pola litre kipuće vode, pustite čaj da odstoji 5 minuta, a zasladite ga s malo cimeta.

Čaj od valerijane  

Osim što pomaže kod nesanice, valerijana je dobra i za mirniji, dugotrajniji te čvršći san, a dokazano djeluje i za bolje sređivanje misli, ako vam san ne ide na oči jer ste previše ljuti i histerični.

U tom će vam slučaju ovaj čaj pomoći bolje i od kamilice koja jako dobro umiruje i opušta.

Čaj od mente 

Još jedan klasik s kojim ćete lakše umiriti tijelo i um je čaj od mente, a osim što će vas uspavati, ujedno će jako dobro djelovati na probavu.

Čaj od đumbira s kurkumom

Ova kombinacija sastojaka djeluje višestruko dobro na organizam te osim što opušta i umiruje, slično kao i čaj od mente dobro utječe na probavu. Uostalom, riječ je o namirnicama koje slove kao najzdravije na svijetu, što je dovoljno jamstvo odličnog djelovanja na organizam, a lako ga je napraviti.

U pola litre kipuće vode stavite naribani đumbir (od komad veličine oko 2-3 cm) i kuhajte oko 5 minuta, a potom dodajte manju žličicu kurkume i kuhajte još 2-3 minute. Ostavite još pet minuta te ga procijedite i po potrebi zasladite s malo meda i cimeta.

Index.hr