Lifestyle

Odreknete li se ovih stvari, napravit ćete fizički i mentalni detoks

Autor: Žene.ba
Odreknete li se ovih stvari, napravit ćete fizički i mentalni detoks

Vratili ste se s godišnjeg, mislite da ste se odmorile, međutim i dalje se osjećate tjeskobno, nezadovoljno i kao da jednostavno nemate dovoljno energije. Vrlo vjerojatno iz svoje svakodnevice niste izbacile sljedeće stvari koje vas svakodnevno demotiviraju i umaraju.

1. Slatkiši

Osim što mijenjaju brojku na vagi, slatkiši su odgovorni za mnoge procese koje se događaju u našem tijelu. Šećer je jedan od glavnih uzoročnika akni i nečiste kože općenito, ali i umora kojeg se nikako ne možete riješiti, ma koliko god spavale. Smanjite li unos nezdravih slastica i ugljikohidrata, nakon samo nekoliko dana osjetit ćete promjenu i dobiti energiju za koju niste ni znale da je posjedujete.

2. Nepoželjne osobe na društvenim mrežama

Iako vas neprestano naživciraju i izbace iz takta, vi i dalje pratite osobe koje ne podnosite i tako se iz dana u dan punite lošom energijom. Ponekada i vi sami sebi postanete nepoželjna osoba zbog svih onih savršeno istreniranih tijela koja vas bombardiraju na news feedu. Stanite tome na kraj, prestanite pratiti ljude koji vas živciraju ili potiču da se loše osjećate u vezi sebe i posvetite se izgrađivanju sebe kao osobe koja se uspoređuje samo sa samom sobom iz prošlosti, a ne s drugima.

3. Negativna energija

Iako se ne radi o fizičkoj stvari, negativna energija uzročnik je svih negativnih emocija koje osjećamo. Prostor u kojem provodite najviše vremena osvježite eteričnim uljima kadulje i lavande, obavezno ga održavajte čistim i urednim te se u slobodno vrijeme posvetite meditaciji i čitanju motivacijskih knjiga.

Index.hr

Ovo su najljepše kombinacije

Ombre zidovi su novi hit u svijetu enterijera

Ljubav ne poznaje godine?

Svi pričaju o novoj romantičnoj komediji Anne Hathaway

Nije samo roditeljima teško

Kako stres roditelja utiče na djecu