Lifestyle

Pet loših navika koje svaka žena treba izbaciti prije tridesete

Autor: Žene.ba
Pet loših navika koje svaka žena treba izbaciti prije tridesete

Kažu da su tridesete godine u kojima postajete najbolja verzija sebe, no u tome bi vas mogle spriječiti neke loše navike koje vučete iz dvadesetih.

Ako ste na pragu tridesete, a čak i ako ste već zakoračile u njih, vrijeme je da konačno prestanete raditi ovih pet stvari koje vas i dalje čine nesigurnom klinkom:

Praćenje trendova

Ne kažemo vam da biste u tridesetima trebale prestati pratiti modu, no do tada biste već trebale izgraditi vlastiti stil i naučiti cijeniti klasike koji ne podliježu trendovima. Prestanite slijepo pratiti "brzu modu" i radije uložite u komade koji neće već za pola godine biti "out".

Održavanje prijateljstava koja su odavno izgubila smisao

Prava prijateljstva nemaju rok trajanja, no sigurno sve imate one prijatelje iz srednje ili čak osnovne škole s kojima se i dalje trudite održati kontakt iako vas više ne povezuje ništa drugo osim činjenice da ste išli u isti razred. Prestanite se truditi oko takvih prijateljstava koja su odavno izgubila smisao i posvetite više pažnje prijateljima do kojih vam je stvarno stalo.

Ugađanje svima

Umjesto da se uvijek trudite udovoljiti svima drugima, što je i nemoguće, usredotočite se na sebe i svoje želje i potrebe. Vaši prijateljice će sigurno razumjeti ako ih, primjerice, obijete za večernji izlazak jer ste umorne. Vrijeme je da sebe stavite na prvo mjesto.

Krpanje pred kraj svakog mjeseca

Kada zakoračite u svijet odraslih trebale biste početi bolje raspolagati vlastitim novcem i ne dopuštati si da pred kraj svakog mjeseca ostanete bez kinte i krpate se do sljedeće plaće. Takve navike ostavite u dvadesetima kada su donekle prihvatljive.

Zanemarivanje mentalnog zdravlja

Možete biti u top formi, no puno važnije od toga kako izgledate jest kako se osjećate. To ćete u tridesetima i shvatiti i, nadamo se, barem tada početi brinuti i o svojem mentalnom zdravlju te se posvetiti navikama koje vas opuštaju i usrećuju.

Index.hr