Lifestyle

Potezi koji se doimaju sebičnima, no zapravo su potpuno u redu

Autor: Žene.ba
Potezi koji se doimaju sebičnima, no zapravo su potpuno u redu

Svakoj su osobi potrebni privatni trenuci, odnosno vrijeme za sebe.

Nakon većine vremena provedenog ugađajući drugima, trenuci za sebe prijeko su nam potrebni. No ponekad nas uhvati grižnja savjesti i na um nam padne pitanje: Jesam li zapravo samo sebična? Kako bismo vam dokazali da je odgovor na vaše pitanje negativan, donosimo vam par primjera koji se na prvu čine sebičnima, no zapravo su potpuno u redu.

Otkazali ste planove ili ih jednostavno odbili

S obzirom na to da nemamo supermoći koje će nam omogućiti da svima ugodimo, vrijeme je da počnemo stavljati sebe na prvo mjesto. Ako ste odlučile prirediti si kupku i malu spa večer, a vaše prijateljice su se sjetile kako bi baš mogle u kino, nećete ništa loše učiniti ako ih odbijete. Isto tako, ako imate dogovoren plan, a osjećate se loše, potišteno i imate neopisivu želju provesti večer uz filmove i sladoled - učinite to. Nemojte forsirati sebe zbog ugode drugima jer ćete na kraju krajeva biti nezadovoljne i tako s vremenom otjerati ljude od sebe baš zato što ste vlastite planove neprestano odgađale.

Niste odgovorili na poziv

Ako znate da nije riječ o nekom hitnom i važnom slučaju i baš vam se u tom trenutku ne da razgovarati, potpuno je u redu da propustite poziv i obavite ga kasnije. Nemojte dopustiti da vam i mobitel bude poput posla i da imate grižnju savjesti kada ne ispunite neku "obavezu" poput odgovaranja na poruku ili poziv.

Niste se ispričali

Smatrate da niste ništa skrivile, no navikle ste se ispričavati samo kako biste što prije izgladile odnose s drugom osobom? Ubuduće to nemojte činiti. Studija Sveučilišta Waterloo u Kanadi dokazala je da nepotrebno ispričavanje pridonosi povećanju stresa i pogoršanju komunikacije s drugima, prenosi Index.hr.

Žene.ba