za sve dnevne izazove

Spremni za pet minuta: Brza jutarnja rutina bez make up-a

Autor: Žene.ba
Spremni za pet minuta: Brza jutarnja rutina bez make up-a
FOTO: Ilustracija

Kada se ranimo budimo, ne pronađemo baš mnogo vremena za make up, jer smo pretežno uvijek u žurbi. Ali, za njegu lica bismo trebali. Priprema zdravog doručka i tuširanje dio su svakodnevnih koraka jutarnje rutine koji nam pomažu u pripremi za sve dnevne izazove.

Kao što tijelo zahtijeva odgovarajuću pripremu, tako i naše lice traži savršenu beauty rutinu s kojom će lice biti zdravo, svježe i blistavo čitav dan. Svi znamo koliko je važna noćna njega kože, te ćemo uvijek naći vremena za nanošenje nekoliko omiljenih proizvoda prije spavanja, smatrajući ih dijelom opuštajućeg rituala prije spavanja.

Međutim, jutarnju rutinu u većini slučajeva preskačemo, što je jedna od najvećih grešaka u njezi kože. Jutarnja njega kože od velike je važnosti iz nekoliko razloga; štiti i priprema kožu za sve dnevne izazove, ali joj pomaže i u sprječavanju nepravilnosti i oštećenja.

Da bismo koži osigurali njegovan izgled i zdrav sjaj čak i u prilikama kada nam vrijeme ne dopušta, donosimo vam tri ključna koraka u jutarnjoj rutini koji će koži dati željeni look, prenosi Azra.ba

Dubinsko čišćenje kože

Koža se noću obnavlja, pojačano luči sebum, ali i odbacuje mrtve stanice kako bi oslobodila mjesto za nove. Ne uklonimo li ujutro zaostali sebum i mrtve stanice, kao i ostatke make up-a nakupljenog u porama, stvaraju se idealni uvjeti za pojačan razvoj bakterija i nastanak mitesera i akni. Vlažne maramice za uklanjanje make up-a, iako praktične, nisu zamjena za dubinsko čišćenje lica, jer će samo rastopiti proizvode na površini kože, gurajući nečistoće dublje u pore. Kako bi kreme, serumi i ostali proizvodi kojima njegujemo kožu mogli prodrijeti što dublje, ključno je dan započeti čišćenjem lica specijaliziranim proizvodom koji će očistiti pore, rastopiti višak sebuma i spriječiti razvoj bakterija.

Vlažnost vratite duboko u kožu

Nakon čišćenja, koži je potrebno vratiti svu izgubljenu vlagu kako bi bila zaštićena i njegovana, a proizvod bez kojeg niti jedna žena ne bi smjela započeti dan je kvalitetna hidratantna krema. Čišćenjem smo otvorili i očistili pore, te će koža moći zadržati mnogo više vlage, a krema će se brže upiti, ostavljajući lice omekšanim i nahranjenim. S obzirom na to da je lice neprestano izloženo vanjskim utjecajima i UV zračenju, potrebno ga je zaštititi odgovarajućom kremom koja u sebi sadrži SPF – inovativne formule.

Serum sa efektom make up-a

Razvojem beauty industrije serumi su postali holy grail u njezi kože, spajajući učinkovitost aktivnih sastojaka i brzo upijanje bez masnih tragova. Ovisno o tipu kože i željenim rezultatima, na  tržištu mogu se naći serumi različitih namjena, a zbog sitnih molekula, upijaju se duboko u koži, djelujući tako brže i snažnije od krema i ostalih formula za njegu lica.

Sve popularnije hibridne formule koje spajaju make up i skincare funkciju, pojavili su se i serumi s efektom koji na licu ostavlja učinak gotovo kao da ste nanijeli puder. Osim što vraćaju blistavost tenu, ovakvi nam proizvodi dopuštaju da preskočimo nekoliko koraka jutarnje rutine i postignemo efekt prirodno blistave kože.