Lifestyle

Upoznajte prvu transrodnu manekenku koja je dobila gažu u Victoria's Secretu

Autor: Žene.ba
Upoznajte prvu transrodnu manekenku koja je dobila gažu u Victoria's Secretu

Valentina Sampio je ispisala historiju.

22-godišnja Brazilka je postala prva transrodna manekenka koju je angažirala modna kuća Victoria's Secret, a svojom novom gažom pohvalila se na Instagramu.

https://www.instagram.com/p/B0q8V_XCOgG/?utm_source=ig_embed

"Nemojte nikada prestati sanjati", napisala je u opisu videa kojim je otkrila da je novo lice linije donjeg rublja Pink poznatog brenda.

Direktor Victoria's Secreta Ed Rezek ovom se odlukom pokušao iskupiti za neprimjeren komentar o transrodnim modelima nakon prošlogodišnje revije brenda zbog kojeg se našao na udaru kritika javnosti.

https://www.instagram.com/p/BSl6xwaD45w/

"Bismo li trebali imati transrodne manekenke na reviji? Ne mislim da bismo. Zašto? Jer je naša revija fantazija", izjavio je u jednom intervjuu nakon revije u intervjuu za časopis Vogue. Njegova izjava stajala ga je gubitka dviju dugogodišnjih Anđelica, manekenki Karli Kloss i Lily Aldridge.

Strani mediji raspisali su se o tome kako bi ovo konačno moglo popraviti ugled brenda koji se često kritizira zbog isključivosti u castingu modela, a Sampaio je bila sjajan odabir jer je već otprije poznata javnosti kao prva transrodna manekenka koja je osvanula na naslovnici Voguea, 2017. godine.

https://www.instagram.com/p/B0oDsqnC2am/?utm_source=ig_embed

Podsjetimo, već neko vrijeme se šuška i da je Victoria's Secret u problemima zbog zatvaranja desetaka trgovina u SAD-u, a nedavno su u javnost procurile i informacije o tome da se ove godine neće održati kultna revija, prvi put nakon 1995., što još uvijek nije službeno potvrđeno.

Index.hr