Celebrity

Slavne dame fotkama u donjem rublju prozvale Victoria's Secret za isključivost

Autor: Žene.ba
Slavne dame fotkama u donjem rublju prozvale Victoria's Secret za isključivost

Nije prošlo puno vremena otkako su se plus size modeli pobunili zbog nedostatka raznolikosti međi Victorijinim anđelicama.

Podsjetimo, reviju Victoria's Secreta ove, ali ni prethodnih godina nije nosila niti jedna plus size manekenka, pa je plus size model Robyn Lawley zajedno s brendom donjeg rublja Simply Be organizirala protestnu reviju pod nazivom "We Are All Angels" što u prijevodu znači "Sve smo mi anđelice".

No nakon što je revija ove sedmice emitirana na televiziji, plus size manekenke odlučile su ponovno pokazati svoje nezadovoljstvo na čelu s najpoznatijom od njih - Ashley Graham. Ona je objavila fotku na kojoj u donjem rublju šeta pistom i u opis napisala "beauty beyond size", što znači "ljepota ispred veličine". Ashley je u nastavku ove fotografije objavila i svoje kolegice u sličnim izdanjima kako bi još jednom podsjetila koliko je isključiv Victoria's Secret.

https://www.instagram.com/p/Bq6bqC8gjdy/?utm_source=ig_embed

Direktor marketinga Victoria's secreta izjavio je i da ne namjeravaju angažirati ni transrodne modele jer smatra kako, kao i plus size manekenke, ne odgovaraju fantaziji koja je zaštitni znak ovog brenda.

Na ovu je izjavu reagirala pjevačica Halsey iako je nastupila na ovogodišnjoj reviji. Kako je i sama biseksualna, odlučila je stati na stranu LGBTQ+ zajednice i progovoriti o ovoj nepravdi.

https://www.instagram.com/p/Bq6NQraB3jy/?utm_source=ig_embed

"Obožavam Victoria's Secret modne revije još od malih nogu. Nastup na ovogodišnjoj reviji smodelima i prijateljima trebao je biti najboljamoj najbolji nastup ove godine. No, nakon što smo snimili nastup, pročuli su se određeni komentari koje jednostavno ne mogu ignorirati. Kao pripadnica LGBTQ+ zajednice, ne toleriram na isključivanje, a pogotovo ako je motivirano stereotipima. Ako ste transrodne osobe, čitate ovo i komentari su vas pogodili, molim vas da zapamtite da imate saveznike. Zajedno smo u solidarnosti. Kompletna i potpuna prihvaćenost jedina je 'fantazija' koju ja podržavam", napisala je pjevačica.

Hoće li ovo veliko nezadovoljstvo konačno imati utjecaj na reviju sljedeće godine i na brend općenito, pokazat će vrijeme.

Index.hr