Ljepota

Ovako izgleda jelovnik Viktorijinih anđelica

Autor: Žene.ba

Jedan od najvećih prestiža u svijetu modelinga sigurno je nositi revije donjeg rublja Victoria's Secreta. Samo najljepše i najzgodnije manekenke imaju tu čast, pa je neminovno da u svakom trenutku budu u top formi.

Zato je njihova prehrana izuzetno važna, a maksimalan broj kalorija koji uključuje ne smije prelaziti 1300 kalorija dnevno. Prehrana se temelji na dobrim mastima i proteinima te manje ugljikohidrata. U praksi to znači - za svaki obrok više piletine, govedine ili ribe ili u zamjenu 3 jaja. Mlijeko i gluten su zabranjeni, kao i povrće koje raste ispod zemlje jer se smatra težkim za probavu.

Zabranjen je i šećer, uključujući i onaj iz voća. Dozvoljeno je samo bobičasto voće, dva puta dnevno. Po izboru smiju jesti pola šalice slanutka ili leće, malo smeđe riže, slatkog krumpira ili kvinoje.

Ujutro vježbaju na prazan želudac, a dozvoljeni su im samo kava i voda, nakon kojih piju proteinski shake. Zadnji obrok konzumira se do 18 sati, a alkohol je strogo zabranjen. Manekenke trebaju spavati 7-9 sati dnevno te piti 2-4 litre vode. Uoči revije treniraju 6 puta tjedno po sat vremena, a sve imaju privatne trenere koji im osmišljavaju najbolje individualne treninge. Primjerice, Adriana Lima obožava boks, Stela Maxwell jogu... Osim toga, sve anđelice idu na pilates i balet, a jednom tjedno masažu cijelog tijela.

 

Primjer dnevnog jelovnika

Prije doručka: malo jabučnog octa
Doručak: Pola avokada i pola grejpa, posutih cimetom. Druga verzija je zeleni smoothie, a treća kajgana sa špinatom.
Ručak: Zelena salata od povrća
Užina: Malo bobičastog voća ili orašastih plodova
Večera: Zdravi ugljikohidrati (kvinoa, smeđa riža ili batat), servirani s proteinima i povrćem.

Cosmopolitan.hr