Joga za lice

Botoks bez igala: Osježite svoju kožu uz ove jednostavne vježbe

Autor: Žene.ba
Botoks bez igala: Osježite svoju kožu uz ove jednostavne vježbe
Foto: Ilustracija

Lice ima čak 57 sitnih mišića, koji se s vremenom opuštaju ako ih ne vježbate. Joga za lice je kao prirodni botoks, a vježbe su jednostavne.

Ove vježbe potiču protok krvi i potiču proizvodnju kolagena, poboljšavajući opskrbu ćelija kisikom i hranjivim tvarima, čak i duboko u koži. Jennifer Aniston već dugo praktikuje jogu za lice kao dio svoje beauty rutine. Jednostavne vježbe mogu smanjiti bore, podići vjeđe, oblikovati jagodice, zategnuti kožu i umanjiti podočnjake. Također pomažu u borbi protiv podbratka te opuštaju napetost u licu i vratu.

Vježba ‘riba’ jača i podiže obraze. Uvucite oba obraza što jače i ispupčite usne poput ribe. Zadržite položaj 30 sekundi i ponovite od 5 do 10 puta. Za obraze također izvedite vježbu tako da napušete obraze i zadržite 10 sekundi. Također ponovite vježbu od 5 do 10 puta.

Za oči i vjeđe pritisnite oba srednja prsta uz unutrašnji dio obrva, a kažiprstima vanjski dio obrva. Pogled usmjerite prema gore i sklapajte oči kao da gledate u sunce. Vježbu ponovite šest puta. Na kraju čvrsto zatvorite oči i zadržite 10 sekundi pa opustite. Ova vježba pomaže u podizanju vjeđa, ublažava bore ispod očiju i smanjuje podočnjake.

Sve što trebate napraviti za podbradak je podignuti glavu i gledati prema stropu te ga “ljubiti”. Vježbu trebate ponoviti deset puta, a važno je naglasiti da ne podižete ramena, već samo vrat. Ova vježba koristi se za zatezanje kože vrata.

Smanjite bore iznad očiju tako da prvo širom otvorite oči, kao da ste začuđeni ili uplašeni. Zatim rukama povucite kožu lica prema iza (prema tjemenu).​