Jednostavno

Evo jednog tajnog trika s maskarom koji je nepoznat većini ljudi

Autor: Žene.ba
Evo jednog tajnog trika s maskarom koji je nepoznat većini ljudi
Foto: Ilustracija

Maskara je jedan od najpopularnijih kozmetičkih proizvoda. No, kako je koristimo duže vrijeme, maskara prolazi kroz promjene. Počevši kao kremasta tekstura koja lako oblikuje i naglašava trepavice, s vremenom može postati suha. Ipak, postoji jednostavan trik koji osigurava da uvijek imate visokokvalitetnu maskaru na raspolaganju.

Tuba maskare obično sadrži između 6 do 10 ml proizvoda - ta količina može biti izvrsna, jer traje prilično dugo. No, istovremeno, to je i razlog zašto kvaliteta maskare opada kako je više koristimo. Svaki put kad otvorimo bočicu, zrak ulazi unutra, uzrokujući postupno sušenje maskare. Bez obzira na brzinu nanošenja, nakon šest sedmica maskara neće zadržati istu kvalitetu kao na početku.

Dakle, šta možete uraditi ?

Jednostavan i logičan trik leži u provjeri dostupnosti vaše omiljene maskare u manjim veličinama. Iako su one obično nešto skuplje po mililitru, brže se troše. Međutim, prednost je što, prije nego što maskara postane suha i neupotrebljiva, već ste je u potpunosti potrošili.

Gledajući iz perspektive većine većih pakovanja koja često nisu potpuno iskorištena zbog gubitka kvalitete, postavlja se pitanje isplativosti u odnosu na relativno nižu cijenu. Važno je i pravilno koristiti maskaru kako biste produljili njezin vijek trajanja. Ako četkicu pomičete gore-dole u tubi, dopuštate zraku da ulazi, ubrzavajući proces sušenja. Preporučljivo je polako uvući četkicu i jednom je okrenuti u istom smjeru kako biste dobili dovoljno maskare bez smanjenja njezine kvalitete.