Boyfriend blush

Evo kako možemo vizualno skratiti lice koje ima duguljasti oblik

Autor: Žene.ba
Evo kako možemo vizualno skratiti lice koje ima duguljasti oblik
Foto: Ilustracija

Na TikToku se nedavno pojavio jedan intrigantan makeup trik koji je postao viralan - "Boyfriend blush". Iako ovaj trend nije potpuno nov u svijetu ljepote, postao je popularan zbog svoje inovativne primjene.

Boyfriend blush je trend koji se razlikuje od uobičajnog načina nanošenja rumenila, a inspirisan je izgledom lica princa Williama i princa Harryja iz njihovih tinejdžerskih dana. TikTok video korisnice Mallory Osses objašnjava kako pravilno nanijeti rumenilo na lice te kako to može funkcionisati posebno na duguljastom obliku lica. Pozicioniranje rumenila ispod jagodica može vizualno skratiti lice, što je ključni aspekt ovog trenda.

@malloryosses Replying to @beyondgoodnevil Does boyfriend blush work on oblong faces?? Lets see #oblong #oblongface #boyfriendblush #blusher @Mallory Osses @Mallory Osses ♬ original sound - Mallory Osses

Evo šta vam je potrebno

Za početak će vam biti potrebno kremasto rumenilo koje ćete nanijeti na sredinu lica i malo prema nosu te ispod jagodica. Zatim ćete sa četkicom izblendati kremasto rumenilo i nemojte se začuditi ako izgleda pomalo neuredno. Nakon što ste ugrubo izblendali kremasto rumenilo, s manjom četkicom za korektor detaljnije ga definišite na obrazima i pazite da rumenilo nije preblizu okoloočnom području. Na kraju ćete s četkicom za rumenilo nanijeti rumenilo u kamenu na ista mjesta gdje i kremasto rumenilo.

@strawberriesshortcake Blush is probably my favorite makeup step, how do we feel about this look #boyfriendblush #makeup #greenscreen ♬ original sound - Jordan Ashley🪩