Brojni benefiti

Jeste li probale njegovati kožu kokosovim uljem?

Autor: Žene.ba
Jeste li probale njegovati kožu kokosovim uljem?
Foto: Ilustracija

Kokosovo ulje nije samo za kuhinju - ono je također izuzetno korisno kao sastojak u mnogim kozmetičkim proizvodima za njegu kože i može se koristiti samostalno s odličnim rezultatima.

Vrlo je učinkovit hidratantni sastojak koji možete pronaći po pristupačnoj cijeni. Međutim, važno je imati na umu da kokosovo ulje nije čarobno rješenje za sve probleme s kožom i da možda neće dati trenutne rezultate. Ipak, integrisanje kokosovog ulja u vašu beauty rutinu može donijeti blistavost i podatnost koži.

Važne karakteristike kokosovog ulja

Glavne prednosti: Kokosovo ulje ima sposobnost da ostane na površini kože nakon nanošenja, djelujući kao zaštita koja "zaključava" prethodno nanesene sastojke i vlagu ispod kože. To pomaže u zaglađivanju kože i zadržavanju postojeće vlažnosti. Važno je napomenuti da kokosovo ulje ne "hidratizira" kožu, kako se često pogrešno misli.

Za koga je kokosovo ulje: Svako ko želi hidratizirati svoju kožu može imati koristi od korištenja kokosovog ulja. Općenito je siguran za većinu tipova kože, ali se izbjegava kod kože sklone aknama i začepljenjima.

Način korištenja: Kokosovo ulje je najbolje koristiti samostalno, iako nema poznatih negativnih reakcija kada se koristi s drugim proizvodima koji sadrže kokosovo ulje.

Učestalost korištenja: Preporučuje se koristiti kokosovo ulje kao sredstvo za uklanjanje šminke u večernjoj rutini njege kože ili ga umasirati na tijelo nakon tuširanja, budući da su pore na tijelu manje sklone začepljenju.

Kokosovo ulje za kožu

Iako kokosovo ulje nije čarobni lijek za sve kožne probleme, ima nekoliko važnih prednosti koje ga čine izvrsnim hidratantnim sredstvom:

Antimikrobno djelovanje: Laurinska kiselina prisutna u kokosovom ulju pruža mu antimikrobna svojstva koja pomažu u ubijanju bakterija na koži i smanjenju upale.

Piling svojstva: Kokosovo ulje također pomaže u uklanjanju vanjskog sloja mrtvih stanica kože, čineći kožu glatkom i svježom.

Uklanjanje šminke: Kokosovo ulje je izvrstan i učinkovit način za uklanjanje šminke nakon dugog dana. Osim što privlači prljavštinu i naslage, kokosovo ulje je i prirodno antibakterijsko sredstvo i sredstvo protiv gljivica.

Hranjenje kože: Kvalitetno hladno presano kokosovo ulje je prekrasan potpuno prirodni sastojak za njegu kože i može djelovati kao ovlaživač kada se primjenjuje lokalno.

Smanjenje pojave finih linija i bora: Kokosovo ulje, kada se apsorbuje u kožu i vezivna tkiva, pomaže u smanjenju pojave finih linija i bora tako što održava vezivna tkiva snažnim i elastičnim.

Kako koristiti kokosovo ulje za kožu?

Kokosovo ulje kao hidratantna krema

Ako želite pojednostaviti svoju rutinu ljepote i njege kože (i zadržati je prirodnom), pokušajte s korištenjem kokosovog ulja umjesto svoje uobičajene hidratantne kreme za lice ili losiona za tijelo. Ulje je suštinski multitasker — pa je savršeno za one koji ne žele trošiti puno vremena na beauty rutine.

Kokosovo ulje za skidanje šminke

Kako biste koristili ulje kao sredstvo za skidanje šminke, jednostavno ga utrljajte u dlanove da se zagrije, zatim ga umasirajte u kožu, polako otapajući prljavštinu s lica. Za kraj isperite toplom vodom i osušite tapkanjem.

Ako nosite puno proizvoda, razmislite o dvostrukom čišćenju i ponovite cijeli postupak dvaput kako biste osigurali da se i zadnji trag pudera i maskare u potpunosti otopio.