Beauty trik

Kako suptilno istaknuti unutrašnji ugao oka pomoću eyelinera

Autor: Žene.ba
Kako suptilno istaknuti unutrašnji ugao oka pomoću eyelinera
Foto: Instagram

Trendovi u šminkanju su se promijenili tokom godina, a 2020-ih se dogodio pomak prema naglašavanju unutarnjeg ugla oka pomoću inner corner eyelinera.

Postoji nekoliko različitih načina kako se ova tehnika  koristi, a mnogi make-up artisti i beauty influenceri usvajaju različite tehnike kako bi postigli željeni izgled. Ako smatrate da vam nešto nedostaje u make-up izgledu, možda upravo taj inner corner eyeliner nedostaje, ali to možda niste ni primijetili.

Prema beauty kreatorici Vanessi Nicole Stern, prvi korak je upotreba svježe naoštrene olovke za oči u smeđoj boji. Zatim, kako bi suptilno naglasili oči, strateški nanosimo smeđu olovku samo u unutrašnji ugao oka. Počinjemo od samog ugla i nanosimo olovku samo do mjesta gdje počinje zjenica na gornjem kapku, a isti postupak ponavljamo i na donjoj unutrašnjoj liniji oka. Rezultat je naglašen i zavodljiv pogled koji ne otkriva prisustvo inner corner ajlajnera, ali svakako je primjetan, posebno za dane kada preferiramo minimalniji make-up izgled. 

@vanessanicolestern My inner corner eye trick you’ll love @makeupforever ♬ original sound - vanessanicolestern