Vrijeme je za laganu šminku

Ljetni makeup savjeti za blistavu i svježu kožu

Autor: Žene.ba
Ljetni makeup savjeti za blistavu i svježu kožu
Foto: Instagram

Ljeto je vrijeme kada želimo laganu i sjajnu šminku koja će nam omogućiti da se osjećamo prirodno i udobno, bez pretjerane težine na licu. U nastavku otkrivamo trikove i proizvode koji će vam pomoći da postignete blistav izgled kože tokom letnjih dana.

1. Zaštita i hidratacija sa SPF-om

Prvi korak u ljetnoj makeup rutini je odabir kreme sa zaštitnim faktorom. Uz visoke temperature i sunčeve zrake, važno je da koža bude zaštićena od štetnih uticaja sunca. Preporučujemo SPF kremu u stiku za lako nanošenje i praktičnost tokom aktivnosti na otvorenom.

View this post on Instagram

A post shared by Sasha Mei (@sasha.mei)

2. Uvijač za trepavice i vodootporna maskara

Umjesto teške maskare, koja može biti previše za ljetne dane, razmislite o korištenju uvijača za trepavice za prirodno otvoren izgled očiju. Ako ipak želite dodatni volumen, birajte vodootpornu maskaru koja će ostati postojana čak i tokom toplih dana.

View this post on Instagram

A post shared by Freya Tidy (@freyatidy)

3. Sunkissed ten sa rumenilom i bronzerom

Rumenilo je ključno za postizanje prirodnog i zdravog izgleda kože. Ove sezone su posebno popularna kremasta rumenila koja se lako nanose prstima. Rhode brend nudi fantastična mini rumenila koja će vam dati osunčan izgled bez izlaganja suncu.

View this post on Instagram

A post shared by Freya Tidy (@freyatidy)

Dodajte bronzer i highlighter za dodatni sjaj i definiciju. Kremaste formule ovih proizvoda pružaju prirodan i blistav izgled koži, savršen za ljetne dane.

4. Prirodne pjegice i sjajne usne

Ako želite dodatni efekat prirodnog ljetnog izgleda, razmislite o stvaranju ili isticanju prirodnih pegica pomoću olovke. Sjajne usne doprinose svježini i ležernom stilu. Balzami sa mirisom ananasa, lubenice i drugih ljetnih voća ne samo da hidriraju, već i dodaju osjećaj ljeta svakom izgledu.