Odličan trik

Naglasite vaše usne uz bijelu olovku za oči

Autor: Žene.ba
Naglasite vaše usne uz bijelu olovku za oči
Foto: Ilustracija

Trik za trikom, testirli smo bezbroj beauty savjeta, svaki od kojih obećava da je upravo on rješenje za vječne makeup probleme. Ipak, neki trikovi jednostavno služe za unapređenje tehnika šminkanja i pronalaženje najboljeg načina za postizanje željenog izgleda. 

Trend punih usana ne jenjava već godinama, a zahvaljujući tome, isprobali smo mnoge različite tehnike koje obećavaju veće usne. Nedavno smo otkrili jednu tehniku koja pristupa izgledu većih usana na nešto drugačiji način.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli KAILY WEBB (@kailywebb)

Za razliku od klasične tehnike konturisanja koja kreira sjenu oko usana, korištenje bijele olovke za oči na usnama postiže lifting efekt. Ovim postupkom simulira se izgled vizualno većih usana i ujedno daje usnama čist, precizan izgled. Sve što vam je potrebno za ovaj makeup trik je bijela olovka za oči. Ovaj korak dolazi nakon što završite bazu šminke, kada su usne jedini preostali korak.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Jillian Dempsey (@jilliandempsey)

Umjesto da koristite olovku za usta za iscrtavanje usana, koristite bijelu olovku koju nanosite direktno iznad gornje usne, na njenoj ivici. Nakon toga, mekanom četkicom za šminku stapate olovku s kožom, ostavljajući suptilan highlight efekt.