Jednostavno i efikasno

Najbolji DIY trik za hidratiziranu kosu: Maska i ulje kao savršena kombinacija

Autor: Žene.ba
Najbolji DIY trik za hidratiziranu kosu: Maska i ulje kao savršena kombinacija
Foto: Ilustracija

Jeste li se ikada zapitali kako iskoristiti sve proizvode za njegu kose koje ste prikupili tokom godina, a koji trenutno zauzimaju prostor u vašem ormariću? Svi mi imamo tu tendenciju da skupljamo razne proizvode za njegu kose, no često završe zaboravljeni ili nedovoljno korišteni. 

Zbog toga je uvijek osvježavajuće otkriti inovativne beauty trikove koji nam mogu pomoći maksimalno iskoristiti ono što već imamo.Naišli smo na jedan takav trik koji obećava hidratiziranu i blistavo sjajnu kosu, koristeći samo dva proizvoda koja sigurno već imate.

Zaljubljenica u sve što ima veze s beautyjem, @allaboutyourglow, kune se u trik koji uključuje miješanje maske za kosu s uljem za kosu, kako bi stvorila poseban tretman za njegu vlasi kojima nedostaje hidratacije i sjaja.

Ovu mješavinu ona nanosi na cijelu kosu, pažljivo izbjegavajući korijen, i ostavlja da odstoji 10-20 minuta prije nego što se baci na detaljno pranje. Ova kombinacija maske i ulja obnavlja i zaključava vlagu u kosu, a posebno je korisna za suhe i oštećene vlasi. Kosa joj je primjetno sjajnija i zdravija nakon svakog tretmana.

Važno je naglasiti umjerenost prilikom korištenja ove tehnike. Iako može donijeti izvanredne rezultate za kosu, prečesta upotreba može dovesti do nakupljanja proizvoda, što može otežati kosu i dati joj beživotan izgled. Stoga je preporučljivo koristiti ovaj tretman samo kada vašoj kosi treba dodatna njega, možda jednom sedmično ili čak rjeđe, ovisno o stanju i tipu vaše kose.

View this post on Instagram

A post shared by LATHER (@lather)

Iako @allaboutyourglow preporučuje određene proizvode poput Sol de Janeiro maske za kosu i Gisou ulja za kosu, možete eksperimentisati s proizvodima koje već imate kod kuće, bitno je samo da odaberete one koji odgovaraju vašem tipu kose. Ovaj DIY tretman za kosu dokazuje da nije uvijek potrebno trošiti novac na skupe salonske tretmane kako biste postigli zdravu i sjajnu kosu. Umjesto toga, s pravilnom upotrebom proizvoda koje već posjedujete, možete postići slične rezultate.