Stručnjaci preporučuju

Održavanje mladolikosti bez hirurških zahvata: Vježbe joge za zatezanje lica

Autor: Žene.ba
Održavanje mladolikosti bez hirurških zahvata:  Vježbe joge za zatezanje lica
Foto: Ilustracija

Prema stručnjacima, jednostavne vježbe mogu doprinijeti zatezanju i pomlađivanju vašeg lica. Ove vježbe su vrlo jednostavne i mogu se izvoditi u bilo koje vrijeme, pružajući prirodan način sprječavanja starenja.

Korijeni ove prakse sežu unatrag u drevne kulture poput indijske i kineske, s fokusom na protok energije i cirkulaciju tijela.

U posljednjih nekoliko decenija, stručnjaci za wellness su usmjereni na mišiće lica kako bi smanjili znakove starenja.

Prije nego što započnete ove joga vježbe za zatezanje lica, preporučuje se priprema. Potrebno vam je ogledalo kako biste osigurali da kožu ne "gužvate", već zatežete. Za postizanje konkretnih rezultata preporučuje se izdvajanje do pet minuta vremena, dva puta dnevno (ujutro i navečer).

Vježbe uključuju položaj za kožu vrata, koji je idealan za početnike jer opušta ramena i potiče pravilno držanje. Također, tu je i položaj za kožu čela koji potiče cirkulaciju i može se izvoditi prije ili nakon rutine čišćenja lica. Posljednja vježba, usmjerena na kožu usana, pomaže u toniranju mišića i održavanju elastičnosti usana s obzirom na smanjenje proizvodnje kolagena s godinama.