Ljepota

Otkrijte dobro čuvane beauty tajne prekrasnih Ruskinja

Autor: Žene.ba

Osim što mogu biti zahvalne dobrim genima, Ruskinje ulažu dosta vremena u njegu svoje kože i zdravlje svog tijela. Njihov stil života nikada im neće dopustiti da zanemare tjelovježbu ili preskoče skinuti šminku. Otkrili smo pet tajni koje im pomažu pri održavanju savršenog izgleda:

1. Povrće i biljke koriste u kuhinji i kupaonici

Prehrana kojoj su Ruskinje ponajviše odane je alkalna. Dakle, ne prođe nijedan dan da im barem jedan obrok ne sadrži puno zelenog lisnatog i korjenastog povrća. No osim u kuhinji, puno zelenog bilja možete pronaći i u njihovoj kupaonici. Od koprive do maslačka, Ruskinje vole njegovati kožu i kosu smjesama potpuno prirodnih sastojaka.

https://www.instagram.com/p/BjSKyHtHzx1/?utm_source=ig_embed

2. Jaja koriste za njegu lica i kose

Kućni tretmani ljepote za njih su gotovo svakodnevica, a jedna od omiljenih maski za lice i kosu im je upravo ona od jaja. Za lice koriste smjesu bjelanjka i mlijeka koju nanesu na očišćeno lice, drže 15 minuta i zatim isperu. Za kosu iskoriste žumanjak u koji umiješaju malo meda i maslinovog ulja, nanesu smjesu na neopranu kosu, drže sat vremena i potom na uobičajen način operu kosu.

https://www.instagram.com/p/BkTii5-AjoI/?utm_source=ig_embed

3. Šminku koriste za ljepotu i zaštitu

Iako mogu biti zahvalne na hladnom ruskom zraku koji zatvara pore i zaglađuje kožu, Ruskinje nikada iz kuće ne izlaze bez zaštitnog faktora. Tako njeguju svoju prepoznatljivu blijedu put, a za usne koriste kremaste ruževe koji im uz boju daju i zaštitu od vjetra.

https://www.instagram.com/p/BgPnRrghlXw/?utm_source=ig_embed

4. Puno hodaju

Svoju vitkost Ruskinje duguju stotinama prepješačenih kilometara u životu. To im je omiljeni oblik rekreacije, čak i po najoštrijoj zimi, a osim toga, vole plivati, odlaziti u teretanu i voziti bicikl.

https://www.instagram.com/p/BdiI0NcH93W/?utm_source=ig_embed

5. Koriste neuobičajene metode njege lica

Ruskinje smatraju da lupkanje lica dok nanose kremu ili tekuću podlogu potiče cirkulaciju i pomlađuje kožu. Osim toga, pri čišćenju lica uvijek koriste kružne pokrete od brade prema čelu kako bi napravile prirodan lifting lica.

https://www.instagram.com/p/BhWx_yZjPrp/?utm_source=ig_embed

Index.hr