Makeup artisti se složili

Ovi makeup trendovi će obilježiti ljeto

Autor: Žene.ba
Ovi makeup trendovi će obilježiti ljeto
Foto: Instagram

Ljeto je pred nama, što znači da je vrijeme za osvježenje beauty rutine i usvajanje najnovijih trendova u makeupu koji će dominirati ovogodišnjom sezonom. Od blistavih tekstura do hrabrih boja, ovo ljeto donosi širok spektar inspirativnih i raznovrsnih stilova.

U nastavku otkrijte najnovije make-up trendove koje ćemo ovog ljeta vidjeti posvuda, a možda će vas i inspirirati da ih isprobate.

“Sun kissed” rumenilo

O ovom trendu smo već pisali , a zasigurno je jedan od najvećih hitova u svijetu makeupa. Topli tonovi marelice, smeđe tawny i blago narandžasti tonovi daju obrazima prirodniji, “osunčani” izgled.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Marie Reitner (@mariereitner)

Plavi dodaci

Plava je definitivno IT boja ovog ljeta. Osvježavajući ton plave dodaje dodir hrabrosti i individualnosti svakom izgledu. Entuzijasti za make-up su oduševljeni naglaskom na plavim očima, sjajnim plavim sjenama, ledenim očima, smjelim plavim noktima, aqua izgledom očiju i mnogim drugim varijacijama, čime plava postaje vodeći ljetni trend za 2024. Čak su i zvijezde poput Camile Cabello prihvatile ovaj trend, pokrečući eru aqua plavih sjena za oči.

Sjajne usne

Trend sjajnih usana se vratio ovog ljeta i oduševljeni smo! Ovaj put, naglasak je na svim prirodnim, prozirnim nijansama - od boja kože do breskvastih i ružičastih tonova, čineći usne izgledom prirodnije. Uvijek možete eksperimentisati s različitim teksturama i nijansama, poput stvaranja ombré efekta na usnama, kako biste dodali više glamura.

“Stil 90-ih s ombré usnama već neko vrijeme doživljava popularnost. Koristeći olovku za usne, ovaj izgled može definisati i naglasiti vaš prirodni oblik usana, čineći ih punijima i izražajnijima, ali istovremeno pružajući dugotrajnost i prilagodljivost kada dodate ruž. Počnite s pripremom i hidratacijom usana, zatim provjerite oštrinu olovke za usne i pažljivo iscrtajte duž prirodne linije usana. Obično započinjem s iscrtavanjem usana na 'Kupidovom' luku i nastavljam prema kutovima usta koristeći kratke i precizne poteze kako bih postigao čistu liniju. Ako često mijenjate nijanse ruža, odaberite neutralnu olovku za usne”, savjetuje Marco Antonio, vizažist iz Chanel-a.

Sirencore izgled “biserne kože”

Ljeto ne bi bilo potpuno bez barem jednog trenda inspirisanog sirenama – i ove sezone, sve je u nadrealnoj “bisernoj koži”. Sjajna put vraća se u velikom stilu, ali s nekim nadogradnjama. Za izgled “biserne kože” počnite s “zaglađivanjem” kože tekućim podlogama ili hidratantnim kremama. Nastavite s highlighterom u prahu ili kremastom obliku. I ne oklijevajte s njim! Nanesite ga na obraze, duž jagodice, čelo, kapke i kost ispod obrve. Cilj je donijeti biseran sjaj na cijelo lice.