Astral pink

Prada balzam za usne: Ljetni hit koji mijenja boju na osnovu pH vrijednosti vaših usana

Autor: Žene.ba
Prada balzam za usne: Ljetni hit koji mijenja boju na osnovu pH vrijednosti vaših usana
Foto: iNSTAGRAM

U svijetu ljepote, gdje se trendovi brzo mijenjaju, Prada je postala jedno od najsvjetlijih imena na beauty sceni, proširujući svoj domet na proizvode za njegu usana. S obzirom na zasićenost tržišta stalnim pojavama novih brendova, Prada se uspjela istaknuti svojom najnovijom inovacijom u oblasti balzama za usne, koja je ubrzo privukla pažnju zaljubljenika u ljepotu na društvenim mrežama.

Inovativni beauty balzam s prilagodljivim bojama

Novi Prada beauty balzam za usne donosi uzbudljivo iskustvo hidratacije i personalizovane boje. Ono što ovaj balzam čini posebnim jeste njegova sposobnost da mijenja boju odmah nakon nanošenja. Od svijetlo plave nijanse do prirodno ružičaste, balzam se prilagođava boji vaših usana u zavisnosti od njihove prirodne pH vrijednosti. Sa svojom nijansom „Astral Pink“, ovaj balzam ne samo da naglašava prirodnu boju vaših usana već ih i duboko njeguje.

View this post on Instagram

A post shared by Prada Beauty (@pradabeauty)

Nega usana na prvom mjestu

Tokom ljetnih mjeseci, njega usana je od ključne važnosti, jednako kao i zimi. Usne, kao i ostatak kože, izložene su intenzivnom sunčevom zračenju i UV radijaciji, što može uzrokovati isušivanje i oštećenje. Ovaj Prada balzam, zahvaljujući svom probiotickom sastojku bifidusu i ulju jojobe, pruža intenzivnu hidrataciju koja traje skoro 24 sata, čineći vaše usne mekim i glatkim.

View this post on Instagram

A post shared by Prada Beauty (@pradabeauty)

View this post on Instagram

A post shared by carla ginola (@carla_ginola)

Savjeti za održavanje usana tokom ljeta

Da biste očuvali usne u optimalnom stanju tokom ljeta, važno je primijeniti nekoliko jednostavnih pravila. Ako provodite mnogo vremena na suncu, obavezno koristite balzam sa SPF zaštitom, jer UV zračenje može dodatno isušiti usne. Također, redovno hidriranje i obavljanje pilinga jednom u 7-10 dana može pomoći u uklanjanju mrtvih ćelija i održavanju usana glatkim i mekanim. Na tržištu možete pronaći različite scrub proizvode u obliku balzama koji su idealni za upotrebu pre spavanja ili neposredno prije nanošenja šminke.

View this post on Instagram

A post shared by Prada (@prada)