Ljeto je pred vratima

Pripremite svoju kožu za ljetnu sezonu: Najučinkovitiji pilinzi, anticelulitne kreme i ulja

Autor: Žene.ba
Pripremite svoju kožu za ljetnu sezonu: Najučinkovitiji pilinzi, anticelulitne kreme i ulja
Foto: Ilustracija

Za manje od osam sedmica stiže ljeto, godišnje doba koje mnogi s nestrpljenjem očekuju. No, priprema kože za ovo godišnje doba zahtijeva nekoliko koraka koje je najbolje početi sada. Srećom, postoji širok spektar proizvoda za njegu kože koji mogu olakšati pripremu tijela za sunčanu sezonu. Od pilinga koji oslobađa kožu od mrtvih ćelija do hidratantnih krema i ulja koja pružaju dodatnu vlagu, sastavili smo popis nekoliko najboljih proizvoda.

Piling za tijelo

Piling za tijelo je nezamjenjiv saveznik u održavanju kože zdravom i blistavom. Redovna primjena pilinga ne samo da uklanja mrtve ćelije s površine kože, već i poboljšava njenu teksturu. Dodatno, ovaj korak njeguje kožu, čineći je mekšom i glađom, te priprema put za bolju apsorpciju hidratantnih proizvoda. Odaberite nježni piling koji odgovara vašem tipu kože i uvrstite ga u svoju beauty rutinu jednom do dva puta sedmično kako biste postigli najbolje rezultate.

Ulje za tijelo

Ulja za tijelo su izuzetno traženi proizvodi u svijetu njege kože, pružajući dubinsku hidrataciju, hranjive sastojke i osjećaj čistog luksuza. Od antioksidativnih ulja koja štite kožu od štetnih uticaja okoliša do hidratantnih ulja koja obnavljaju i revitaliziraju suhu kožu, postoji širok spektar ulja prilagođenih različitim potrebama kože. Odaberite ulje koje odgovara vašem tipu kože i uživajte u njegovim brojnim blagodatima za njegovanje i revitalizaciju kože.

Anticelulitne kreme i kreme za učvršćivanje

Celulit i opuštena koža mogu biti izazovni problemi s kojima se mnoge žene susreću, posebno kada dolazi ljetno razdoblje koje donosi veći naglasak na izgled tijela. Srećom, na tržištu postoji niz proizvoda za njegu kože koji mogu pomoći u rješavanju ovih problema. Od anticelulitnih krema koje ciljaju na smanjenje vidljivosti celulita do krema za učvršćivanje koje poboljšavaju tonus kože, ovi proizvodi mogu biti od pomoći u postizanju glatke i čvrste kože.