Jednostavno

Riješite se podbratka na prirodan način uz pomoć ovih djelotvornih vježbi

Autor: Žene.ba
Riješite se podbratka na prirodan način uz pomoć ovih djelotvornih vježbi
Foto: Ilustracija

Nakupljanje masnog tkiva ispod brade predstavlja estetski problem koji se može riješiti na prirodan način. S podbradkom se suočavaju i muškarci i žene, no žene često osjećaju veću motivaciju za ublažavanje ili uklanjanje tog problema. Za sve koji žele prirodno rješenje, evo kako to postići.

Uzroci podbratka mogu biti: višak kilograma, proces starenja, genetika, hormoni- pogotovo disbalans hormona štitne žlijezde, kao i  pretežni položaj glave, vrata i tijela.

S obzirom na to da se podbradak stvara zahvaljujući masnom tkivu, prvi način da se ublaži je mršanje.
Ali kako ne možemo ciljano da mršamo po želji na stomaku ili butinama, tako je to nemoguće i sa podbratkom.
Od pomoći je zdrav režim ishrane, bez previše soli ili šećera, voća, povrća, kao i unos  zdravih masti- kao što su orašasti plodovi, hladno cijeđena ulja…

Drugi prirodan način je kombinacija vježbe mišića lica i samomasaže.

U okviru prve vježbe treba da postavimo šake na ključne kosti i fiksiramo ih. Opustimo mišiće lica, a zatim donju usnu prebacimo preko gornje i podignemo glavu naviše do ugla od 45 stepeni. Ostajemo u položaju 20 sekundi i ponavaljamo vježbu 3 puta.

Kod druge vježbe treba da se blago osmjehnemo i podignemo uglove usana, a da zatim vrh jezika usmjeravamo ka vrhu nosa. Blago podignite glavu naviše.

Zadržavamo položaj 20 do 30 sekundi i ponavljamo ga 3 puta.

Kod treće vježbe treba da skupimo šaku u pesnicu a drugu stavimo preko nje. Postavimo šake ispod brade i napravimo oslonac bradi. Otvaramo usta po 3 sekunde pružajući otpor šakama. Otvaramo i zatvaramo usta 20 puta.

Prije samomasaže možemo staviti kremu ili ulje kako bi nam prsti klizili po koži

Prvi samomasažni pokret je da palac postavimo ispod vilične kosti, a kažiprst sa gornje strane vilične kosti.
Istovremeno sa obje ruke klizimo od sredine brade ka ušima. Ponavljamo pokret 20 do 30 puta.

Okrećemo glavu na stranu (pogled preko ramena na jednu zatim i drugu stranu) i istovremeno klizimo ispod vilične kosti bočnom stranom kažiprsta.
Ponavljamo na obje strane po 20 puta.

Vježbom se jačaju mišići vrata, a oblikovani mišići daju finu potporu koži, što stvara zategnutiji izgled lica i vrata.

Kombinacija vježbe i samomasaže daje najbolji rezultat jer se pored oblikovanja mišića koji se nalaze ispod kože poboljšava i cirkulacija krvi i limfe, a time i ublažava nadutost donje trećine lica.

Mjesec do tri mjeseca je optimalno vrijeme za prvi vidljiviji napredak. Vježbe lica i samomasaža su način njege za koji ne postoji vremensko ograničenje, nikada nije ni prerano ni prekasno.