Bez puno muke

Savjeti za savršeno stilizovane šiške tokom ljeta

Autor: Žene.ba
Savjeti za savršeno stilizovane šiške tokom ljeta
Foto: Instagram

Šiške, ljeto i znojenje čela na prvi pogled možda ne izgledaju kao najbolji prijatelji. Iako šiške mogu transformisati frizuru i dodati novu dimenziju vašem izgledu, tokom vrućih ljetnih dana one mogu postati pravi izazov. Međutim, to ne mora biti slučaj. Pronašli smo najbolji način da vam šiške ostanu savršeno stilizovane tokom cijelog dana, čak i uz znojenje i visoke temperature.

Suhi šampon

Jedan od najčešćih savjeta za šiške tokom ljeta je upotreba suhog šampona. Suhi šampon upija višak ulja sa kose, što ga čini idealnim rješenjem za znojenje čela. Prilikom nanošenja, važno je da ga naprskate na korijen kose, posebno na korijen šiški. Preporučuje se da šiške podijelite na više dijelova i svaki segment zasebno naprskate. Rasporedite proizvod ravnomjerno duž kose i zapamtite da je manje više.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Kate Sytsevich (@katesytsevich)

Sprej na bazi morske soli

Sprej za kosu na bazi morske soli daje kosi volumen i čini je gušćom. Ovi sprejevi efikasno štite kosu od spoljnih uticaja, što ih čini idealnim za ljetne dane. Kada su šiške u pitanju, sea salt spray je odlično rešenje. Nakon upotrebe i stilizovanja, pruža kosi prirodnu mat teksturu i definiše šiške na željeni način. Ovaj proizvod se može koristiti na suvoj kosi, ali je preporučljivo da ga naprskate pre sušenja kose.

Papirići za matiranje lica

Još jedan koristan proizvod za održavanje šiški tokom ljeta su papirići za matiranje lica. Ovi papirići osvežavaju kožu i uklanjaju višak masnoće sa lica, sprječavajući da masnoća dođe u dodir sa šiškama. Na taj način, vaše šiške ostaju stilizovane uprkos visokim temperaturama. Papirići za matiranje lica su laki za upotrebu i idealni za nošenje u torbici, posebno tokom ljeta. Takođe, savetuje se da sa sobom uvek nosite češalj sa širokim zupcima kako biste šiške mogli da raščešljate u svakom trenutku.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli RACHELE SANTORO 🤍 (@rachele.santoro)

Bonus savjet: Izbegavajte prekomjerno dodirivanje kose

Jedan od jednostavnih, ali često zaboravljenih savjeta je izbjegavanje prekomjernog dodirivanja kose. Dodirivanje kose može prenijeti ulje i znoj sa vaših ruku na šiške, što može doprinijeti njihovom bržem mašćenju i gubitku forme.

Sa ovim savjetima i trikovima, vaše šiške će ostati savršeno stilizovane čak i tokom najtoplijih ljetnih dana. Sretno stilizovanje!