Kao iz salona

Savršeni nokti kod kuće s prahom za manikuru

Autor: Žene.ba
Savršeni nokti kod kuće s prahom za manikuru
Foto: Instagram

Očuvani i elegantni nokti su jedan od ključnih aspekata ljepote, no ne sviđa se svima ideja o odlasku u salon za uređivanje noktiju. Za one koji se ne osjećaju sigurno s kistom u ruci, nail artisti su bili jedina opcija za besprijekorno nalakirane ili gelirane nokte. Međutim, beauty industrija je donijela praktično rješenje za sve one koji žele uživati u profesionalno izrađenoj manikuri iz udobnosti svog doma.

Dip powder nails, poznati i kao manikura prahom, jednostavan je i precizan način uređivanja noktiju. Ovaj postupak uključuje uranjanje nokta u poseban prah, što rezultira savršeno lakiranom površinom bez potrebe za klasičnim lakiranjem.

No, kako biste postigli najbolje rezultate, važno je slijediti nekoliko koraka. Prvo, nokte treba pripremiti rašpanjem ploče nokta, uklanjanjem masnoća i kožice te premazivanjem prozirnom bazom. Nakon toga slijedi uranjanje nokta u prah, uklanjanje viška praha te nanošenje nadlaka i završnog top coata. Ponavljanje procesa može se prilagoditi ličnim preferencama za intenzitet boje, obično se nokat uranja u prah dva puta.

@goldree1#dippowdertutorial #tutorial #nailtutorial #fyp #revelnail #dipnails #howto #nailhowto #dippowder #springnails #purplenails #rhinestonenails #mani ♬ At My Worst (feat. Kehlani) - Pink Sweat$

Traje mjesec dana

Najveća posebnost manikure prahom, osim same praktičnosti, je i činjenica da nema klasičnog ”pečenja” u UV lampi. To znači da je ovaj tip manikure ujedno i znatno manje agresivan za nokte, pogotovo idete li redovno na geliranje ili slične tretmane koji neminovno mogu oštetiti nokatnu ploču. Nadalje, osim blage pripreme noktiju na početku, ova tehnika ne uključuje uobičajno brušenje, a što se tiče skidanja, također nema rašpanja i dovoljno je nokte obložiti vaticom natopljenom u aceton i pustiti 20-ak minuta.

Ovakva vrste manikure može trajati i do četiri sedmice, zbog toga se bez razmišljanja radi o sjajnoj varijanti za uređivanje noktiju kod kuće koju osim na rukama, možete primijeniti i na nožnim prstima.