Promoviše prirodan izgled

Scandi girl je nova popularna estetika na društvenim mrežama

Autor: Žene.ba
Scandi girl je nova popularna estetika na društvenim mrežama
Foto: Instagram

Ljeto je doba kada se sve mijenja: od lagane odjeće do opuštene make-up rutine i jednostavnih frizura koje odražavaju opuštenost i svježinu. U skladu s tim, pojavio se novi trend koji je osvojio srca mnogih ljubitelja mode i ljepote - Scandi girl look. Inspirisan estetikom skandinavskih ljepotica, ovaj stil naglašava čistoću, prirodan sjaj i funkcionalnost.

Glavna ideja iza Scandi girl looka je postizanje prirodnog, osunčanog sjaja na licu. Make-up je lagani, s fokusom na svježinu i zdrav izgled kože. Umjesto teških podloga, koristi se lagana BB krema ili mineralni puder koji dopuštaju koži da diše. Rumenilo u nijansama breskve ili roze dodaje blagu preplanulost, dok bronzer naglašava konture lica na prirodan način. Za dodatnu svježinu, pjegice se postižu laganim nanošenjem smeđe olovke ili kremastog rumenila.

View this post on Instagram

A post shared by Amanda Sand (@amanda_sand)

Osunčani pramenovi za prirodan izgled kose

Kada je riječ o kosi, Scandi girl look karakterišu suptilni, osunčani pramenovi. Umjesto radikalnih promjena boje, kosa se posvjetljuje samo za nijansu ili dvije kako bi se postigao efekt sunčanih pramenova. Ova tehnika naglašava prirodan izgled kose i daje joj dimenziju, čineći je živahnijom i zdravijom. Stilizovanje je jednostavno - opuštene valovite teksture ili skupljena kosa u neobaveznom čvoru savršeno pristaju ovom stilu.

View this post on Instagram

A post shared by Emma Ställmark (@emmstell)

Jednostavnost koja odgovara svima

Ono što je posebno privlačno kod Scandi girl looka jest njegova pristupačnost i univerzalnost. Ovaj stil odgovara svim tipovima kože i bojama kose, naglašavajući prirodne karakteristike bez potrebe za složenim tehnikama ili skupim proizvodima. Dovoljno je malo truda i kreativnosti kako bi se postigao osunčan sjaj i svježina koja je idealna za ljetne dane.

View this post on Instagram

A post shared by elsa❤️ (@hoskelsa)