bitan odabir

Uz ovu boju korektora prikrit ćete sve nedostatke

Autor: Žene.ba
Uz ovu boju korektora prikrit ćete sve nedostatke
Foto: Ilustracija

Nije tajna da puder treba da odgovara vašem tonu kože što je više moguće. Ali to nije slučaj sa korektorom. Kako odabrati korektor mnogi ne znaju.

Mnogi ljudi pogrešno misle da korektor nije suštinska komponenta šminke. Međutim, u stvari, ovaj spas je potreban ne samo za uklanjanje tamnih krugova ispod očiju - pogodan je za sva problematična područja na licu.

Odabir pravog korektora ključ je za postizanje besprijekorne šminke. Pomaže da se sakriju neravnine i daje licu svjež i odmoran izgled. A prava nijansa ovog proizvoda može na čudesan način sakriti tamne krugove ispod očiju, crvenilo i druge nedostatke.

Svaka nijansa je dizajnirana da riješi specifične probleme. A ovdje ne govorimo o bež paleti. Кorektori nisu samo "prirodni", već i obojeni: žuti, ljubičasti, zeleni i roze. Jedna od najuniverzalnijih i najvažnijih nijansi je posljednja.

Ružičasti korektor je odličan za prekrivanje tamnih krugova ispod očiju, posvjetljavanje i dodavanje sjaja koži. Zbog podtona breskve moguće je osloboditi se umornog izgleda lica, dajući koži svježinu i vitalnost.

Ova nijansa korektora je idealna za sve tipove kože jer ne mijenja boju naše kože, već jednostavno neutrališe plave tonove i čini izgled svježijim. Uzgred, može se koristiti na različite načine.

Ako treba da neutrališemo modrice, onda ga prvo nanosimo direktno na područje donjeg kapka i na vene oko očiju, a zatim na vrhu koristimo još jedan koji je poznat tonu kože ili ga možete koristiti kao marker za isticanje visokih tačaka vašeg lica, prenosi Story.

Ali prije nego što počnete da se šminkate ovim proizvodom, zapamtite važno pravilo. Ne treba ga nanositi na suvu i nepripremljenu kožu - brzo će se osušiti i efekat neće biti isti. Кoristite serume ili kreme za područje oko očiju, a takođe i prajmer. Ne samo da će vlažiti kožu, već će i povećati trajnost kozmetičkog proizvoda.

Čudo iz B. Gradiške

Tea Kovačević nova kraljica Evrope

Korisni savjeti

Jeste li već organizovali ormar za jesen?