SVEČANO OTVORENJE

81. Filmski festival u Veneciji: Glamur i elegancija na crvenom tepihu

Autor: Žene.ba
81. Filmski festival u Veneciji: Glamur i elegancija na crvenom tepihu
Foto: Instagram

Holivudske zvijezde su se vratile iz svojih godišnjih odmora i zasjale u punom sjaju na 81. Filmskom festivalu u Veneciji. Svečano otvaranje festivala obasjalo je mnoštvo poznatih lica i uvelo nas u sezonu uzbudljivih modnih trenutaka. Ove godine, festival je donio spektakularne modne kreacije i blistave nastupe.

Jenna Ortega (21), koja predstavlja svoj najnoviji film "Beetlejuice", fascinirala je u crvenoj Dior haljini od tila s prorezima sprijeda i otvorenim leđima. Njen glamurozan izgled odlično je upotpunio crveni tepih, dok je Winona Ryder (52) odabrala crnu Chanelovu suknju od tila, koju je kombinovala s kratkim kaputićem, prslukom i bijelom bluzom, stvarajući sofisticiran i elegantan dojam.

Channelovu kreaciju odabrala je i kanadska glumica Taylor Russell (30). Ona je za otvorenje obukla bijelu vintage haljinu iz njihove kolekcije proljeće/ljeto 1993. Gornji dio napravljen je u stilu prozirnog korzeta, dok je donji bio kombinacija dugačkog šlepa i balon suknje, a sve je začinila svjetlucavim nakitom Tiffany & Co.

Na crveni tepih je među prvima pristigla Cate Blanchett (55) u metalik Armani Privé haljini zlatne boje. Bez naramenica, savršeno je pratila glumičinu liniju pješčanog sata i kao da je iz nje progovarao dašak starog Hollywooda.

Talijanska glumica Monica Bellucci (59) na crvenom se tepihu pojavila u pratnji svog partnera i redatelja Tima Burtona (66), noseći crnu haljinu Vivienne Westwood od crnog satena i tafta, koja se prema riječima modnih stručnjaka savršeno uklapa u Timov svijet mašte i istovremeno poštuje njezinu ličnost.

Zvijezda filmova "Sam u kući 1 i 2", legendarna Catherine O‘Hara (70) nosila je kožnu haljinu Oscara de la Rente, pomalo neobičnog i ekstravagantnog dizajna, ali kao stvorenu za "Beetlejuice" premijeru. Izgled je upotpunila Cartier draguljima koji su dodali dašak klasične elegancije i savršeno uravnotežili avangardnu ​​prirodu haljine.

Glumica Sigourney Weaver (74) dobitnica je Zlatnog lava za životno djelo, a za tu je iznimnu prigodu odabrala Chanelovu kombinaciju crne suknje i svjetlucavog sakoa, iz Haute Couture kolekcije za jesen/zimu 2019. Bio je to sofisticiran outfit, spoj modernog i klasičnog stila, odnosno glamura starog Hollywooda i suvremene gracioznosti.

Čudo iz B. Gradiške

Tea Kovačević nova kraljica Evrope

Korisni savjeti

Jeste li već organizovali ormar za jesen?