Umjetnički genij

Angelina Jolie započela svoj put kao dizajnerica na dodjeli Oscara

Autor: Žene.ba
Angelina Jolie započela svoj put kao dizajnerica na dodjeli Oscara
Foto: Angelina Jolie

Angelina Jolie možda nije lično kročila na crveni tepih Oscara, ali njezin umjetnički genij jeste. Zvijezda—koja je nedavno pokrenula Atelier Jolie, modnu liniju i maloprodajni prostor—debitirala je kao modna dizajnerica na 96. ceremoniji dodjele Oscara u nedjelju navečer. Odabrala je spisateljicu i novinarku Suleiku Jaouad da bude prva osoba koja će nositi originalni Jolie dizajn.

Nevjerovatna haljina napravljena je od delikatno nabrane tkanine u blistavoj olujno sivoj nijansi. Istaknuti detalji uključuju lepršave rukave s pelerinom, suknju visokog struka i voz prekriven grafitno crnom ilustracijom koju je nacrtao umjetnik Chaz Guest.

"Ovu haljinu je dizajnirala jedna i jedina Angelina Jolie", rekla je Jaouad u intervjuu na crvenom tepihu za kanadski magazin Etalk. ''Prvi put je dizajnirala haljinu za crveni tepih, a pozvala je nevjerovatnog umjetnika Chaza Guesta da naslika simfoniju na poleđini.”

Jolie je svoju odluku da obuče Jaouad objasnila u izjavi: ''Ja se tako duboko divim Sulejki i načinu na koji živi svoj život – kako snagom i gracioznošću nailazi na poteškoće''.

''Ona je briljantna kreativna snaga koja inspiriše sve koji je poznaju. Obukla bih je za sve što joj treba'', istakla je slavna glumica.