Moda

Gdje na high streetu možete pronaći kašmir? Donosimo izbor brendova i najboljih modela

Autor: Žene.ba
Gdje na high streetu možete pronaći kašmir? Donosimo izbor brendova i najboljih modela

Raskošna i nevjerojatno meka kašmir vuna je kroz desetljeća zadržala status luksuznog klasika. Od jednostavnih modela koji predstavljaju jedan od svevremenskih komada unutar svakog ormara do njenih novih izdanja inspiriranih promjenama koje iz sezone u sezonu donosi modni svijet, kašmir vuna je jedan od materijala kojima se uvijek rado vraćamo. Osim što je zbog svojeg luksuznog izgleda poželjan u svakoj garderobi i kombinaciji, kašmir se svojom udobnošću, izdržljivošću i mekoćom ističe kao luksuz vrijedan investicije.

Iako kašmir vunu danas povezujemo s predivnim puloverima i kardiganima, sofisticiranim kaputima i raskošnim šalovima, ona je oduvijek bila mnogo više od još jednog komada u ormaru.

@mija_mija

U posljednjih dvadesetak godina, high street brendovi su u potpunosti transformirali modnu scenu. Promjene koje iz sezone u sezonu donose poznati high street brendovi promijenili su ne samo način na koji razmišljamo o modi, već i način na koji ju nosimo. Luksuzni komadi sada u izvedeni u jeftinijim materijalima i većim količinama postali dostupni svima.

Iako je kašmir zbog specifičnosti svoje proizvodnje zadržao i status i cijenu, high street brendovi su pronašli rješenje koje je cijenu zadržalo unutar high street okvira, ali i donijelo kašmir na njihove police. Kombinirajući kašmir s jeftinijim materijalima, high street brendovi su stvorili komade koji su nosili eleganciju i mekoću kašmira i pristupačniju cijenu no što smo navikli viđati na kašmiru.

Massimo Dutti

Kašmir je raskošniji i dostupniji no ikad, a iako donosi bezbroj mogućnosti unutar svake garderobe, kada govorimo o njegovom održavanju uvijek strogo slijedite upute na etiketi koje kao najbolji način ističu ručno pranje na maksimalnoj temperaturi od 30 stupnjeva. U nastavku otkrivamo u ponudi kojih high street brendovima možete pronaći pulovere, dolčevite i kardigane od kašmira te najbolje modele iz novih kolekcija.

MASSIMO DUTTI

MANGO

H&M

COS

UNIQLO

Foto: Instagram, COS, H&M, Mango, Massimo Dutti, Uniqlo

Journal.hr