Nasljednice

Genetski jackpot: Hoće li kćerke poznatih manekenki doseći istu slavu kao njihove majke?

Autor: Žene.ba
Genetski jackpot: Hoće li kćerke poznatih manekenki doseći istu slavu kao njihove majke?
Foto: Teen Vogue

Svjetska modna scena uvijek je žudila za nasljednicama manekenki, a Cindy Crawford nije morala dugo tražiti svoju. Njena kćerka Kaia Garber brzo je osvojila piste i neumorno slijedi stope svoje slavne majke.

Kaia je svoju karijeru službeno započela 2016. godine kada je potpisala ugovor s modnom agencijom IMG Models, što je izazvalo uzbuđenje u svijetu mode.

Nizale su se naslovnice, editorijali i kampanje, a 2017. Kaia je imala svoj debi na modnim pistama. U septembru te godine šetala je reviju za Calvina Kleina, a samo mjesec dana kasnije otvorila je Chanelovu reviju na Pariškoj sedmici mode.

Prošle godine na modnim pistama debitirala je i Grace Burns, kćerka Christy Turlington, još jednog legendarnog supermodela iz zlatne ere mode.

U Firenci se pojavila na reviji u organizaciji britanskog Voguea i trgovine LuisaViaRoma, a u septembru 2023. nosila je reviju Alberte Ferretti na Milanskoj sedmici mode.

Grace je dio kampanje Marca Jacobsa za parfem Daisy Wild, a u njoj se pojavljuje i Ever Gabo Anderson. Iza tog imena krije se kćerka Mille Jovovich, glumice koja je svoju karijeru započela u manekenskim vodama.

Ove djevojke nisu izbjegle usporedbe sa svojim slavnim majkama, baš kao ni Sailor Brinkley Cook, kćerka Christie Brinkley.

Sa samo 20 godina, Sailor je na svom Instagram profilu objavila komentare i poruke koje redovno dobiva od korisnika društvenih mreža. "Oprosti, ali ne izgledaš nimalo poput svoje mame, u najboljem slučaju si prosječna," jedan je od negativnih komentara s kojima se susrela, ali nije ostala dužna hejterima.

''Obično ne čitam komentare ispod bilo kakvih članaka o sebi, a čak i kada pročitam, ne uzimam ih k srcu. Ali sada mi je stvarno dosta. Prvo, molila bih da me prestanete uspoređivati s mamom i sestrom. Vjerujem da je uspoređivanje pogubno, otrovno i nezdravo. Dok god sam sretna i zdrava, ne znam zašto bi bilo koga briga jesam li 'lijepa' poput nekog ko je u mom krvnom srodstvu'', zaključila je.