Fashion inspo

Ove jeseni nosimo straight jeans po uzoru na Kendall Jenner

Autor: Žene.ba
Ove jeseni nosimo straight jeans po uzoru na Kendall Jenner
Foto: Instagram

Kendall Jenner, poznata po svojoj bliskoj saradnji sa prestižnim američkim brendovima kao što su Ralph Lauren, Tommy Hilfiger i Calvin Klein, u posljednje vrijeme pokazuje svoju ljubav prema klasičnom fit jeansu. Ovaj model, koji se odlikuje jednostavnim, ali sofisticiranim izgledom, savršeno se uklapa u njen minimalistički stil.

Među sestrama Kardashian-Jenner, Kendall je poznata po svom suptilnom i jednostavnom stilu. Dok se njen stil često svodi na „girl next door“ izdanja, i dalje je u koraku sa najnovijim modnim trendovima. S obzirom na predstojeću jesen, jasno je da će klasičan straight fit jeans biti ključni komad u njenom garderoberu.

Ravan jeans – ključni trend za jesen 2024.

Ove sezone, zaboravite na baggy, zvonaste ili boyfriend krojeve. Trendseteri i brendovi poput Ralph Laurena i Tommy Hilfigera vraćaju nas u prošlost sa ravnim, klasičnim jeansom. Ovaj model karakteriše blagi nisko-struk, koji se lagano spušta na kukove, i potpuno ravan kroj nogavica.

View this post on Instagram

A post shared by Kendall (@kendalljenner)

Kendall Jenner je nedavno na Olimpijadi pokazala kako se ovaj model može nositi sa loafersicama, dok je u novoj kampanji za Calvin Klein dodatno potvrdila da je ravan jeans ključni komad za jesen. Američki brendovi ponovo stavljaju akcenat na ovaj retro model, koji će biti u fokusu modnih izbora ove jeseni.

Kendall Jenner – američka modna ikona

Kendall, zajedno sa svojom stilistkinjom Dani Michelle, koja je postala omiljena među poznatim ličnostima, uspešno oslikava „all American girl“ izgled. Dok se njena sestra Kylie okreće živopisnijem, ženstvenijem stilu, Kendall ostaje verna jednostavnim i klasičnim kombinacijama.

Ona se posljednjih godina sve više posvećuje prirodi, sportu, jahanju i organskim namirnicama, te teži da unaprijedi kvalitet svog života. Njen stil je često nenametljiv i nenaglašen, što je čini savršenim predstavnikom klasičnog izgleda. Uz plave jeans, bijele majice i vintage automobile, Kendall Jenner pokazuje da je jednostavnost i dalje u trendu.