Moda

Ovu zimu ostajemo chic uz stilistice iz najhladnijih zemalja na svijetu

Autor: Žene.ba
Ovu zimu ostajemo chic uz stilistice iz najhladnijih zemalja na svijetu

Ledene kiše, bljuzga – sve su to prirodne pojave koje nam mogu ne samo pokvariti svakodnevnicu, ali i stil.

Nekad nam se i samo vlaga u zraku čini kao najgora pojava u danu, no što kad su vremenske neprilike još gore. Dobre komade odjeće i pomno promišljenje kombinacije, često ostaju skrivene ispod slojeva i slojeva debelog, zimskog materijala.

Kako se sa vrlo hladnim temperaturama i zimskim nedaćama nose trendseterice iz Norveške, Danske, Kanade i Finske, otkrile su u par savjeta.

Rebecca Ramsdale, Toronto

“Oblačim se u više slojeva, nego što bi htjela priznati,” kaže Rebecca “volim se igrati s raznim teksturama, bojama i siluetama.” Savjetuje da počnemo s toplim osnovnim slojem. Njezin odabir su Uniqlo Heattech proizvodi (legginsi, čarape i dugi rukavi) koje nosi svaki dan. Tvrdi da se itekako osjeti razlika u toplini, a da se poslije možete s gornjim slojem igrati koliko hoćete. Voli ukomponirati oversized proizvode i lude kombinacije, što su majice preko hoodija.

https://www.instagram.com/p/BdbHP-uAXZ6/?utm_source=ig_embed

Sylvie Mus, Helsikini

Sylvie, modna stilistica iz hladnog Helsinkija preporuča nam da uložimo u kvalitetnu vunu i kašmir. Povoljno je imati par kaputa različitih boja koje možemo upariti sa svime, a kao osnovni sloj savjetuje dolčevitu jer nju možemo koristiti kao bazu za razne outfite, od slip haljina do sakoa.

https://www.instagram.com/p/BfRMvS4nu5A/?utm_source=ig_embed

Jeanette Madsen, Copenhagen

Jeanette iz kraljevske Danske naglašava, kako je dobra forma otići u širinu na gornjem djelu tijela, a sve ostalo zadržati istaknutim i vitkim. Voli look u tonovima i kaže kako ga je lakše prilagoditi ako niste vični u color-blockingu ili mix-match kombinacijama. Savjetuje da pustimo da nam čarape provire iz čizama i ispod traperica.

https://www.instagram.com/p/Bq-sjcrB9oI/?utm_source=ig_embed

Nnenna Echem, Oslo

Nnenna priznaje da u glavnom gradu Norveške zna biti prilično hladno, no da uvijek nosi vuneni donji veš, koji ju drži toplom tijekom dana. Njezina najdraža marka je Kari Traa, a za outfit koji uvijek ima u pričuvi odgovara da su to dolčevita, sako, traperice i vuneni kaput.

https://www.instagram.com/p/BrawpvkAQtA/?utm_source=ig_embed

Elle.hr