Moda

Zašto najprivlačnija manekenka na planeti kritizira Victoria’s Secret?

Autor: Žene.ba
Zašto najprivlačnija manekenka na planeti kritizira Victoria’s Secret?

Čini se da retrogradni Merkur čvrsto visi nad markom Victoria’s Secret. Dok neki modeli i dalje odaju počast “veteranima pokreta donjeg rublja”, drugi  napadaju marku. Među nedavnim značajnim događajima: 1) glasine da legendarna predstava više neće biti organizirana; 2) transrodnog modela Valentine Sampaio u redovima novih “anđela”.

https://www.instagram.com/p/B0rWN9DH7Af/?utm_source=ig_embed

Slobodna disciplina prihvaćanja načela različitosti nije za svakoga ista. Kate Upton, plus size manekenka koja je prije nekoliko godina izabrana za  najseksipilniju ženu na planeti, objavila je rat VS-u. Kate je ranije surađivala s Victoria’s Secretom – snimila je nekoliko kataloga od 2011. godine pa sve dok 2012. Sophia Neophitou-Apostolou, kreativna direktorica Victoria’s Secret showa, nije izbacila nepromišljenu frazu u intervju za New York Times: “Upton se nikada neće pojaviti u showu. Izgleda kao supruga nogometaša s previše plavom kosom i pristupačnim licem.”. Heh, Sophia, ko bi znao da se za par godina niko neće pojaviti na VS showu, jer ga više neće biti…

https://www.instagram.com/p/B1PUkWNnyWU/?utm_source=ig_embed

Sedam godina kasnije, Upton se prisjetila stare ekipe koja je negodovala zbog njezine kose, rekavši u večernjem televizijskom programu: “Svi smo kategorički umorni od gledanja istog tipa djevojaka na toj reviji. Na modnoj pisti trebale bi biti zastupljene sve žene! Inače je to kameno doba “, rekla je Upton, optužujući marku za ”staromodno razmišljanje “, jer još uvijek ne dopušta modele plus size figure.

Elle.hr