Luke Patrick Hoogmoed

Holandski bloger otkrio koji mu je najljepši grad u BiH: 'Rekli su mi da budem oprezan'

Autor: Žene.ba
Holandski bloger otkrio koji mu je najljepši grad u BiH: 'Rekli su mi da budem oprezan'
Foto: Instagram

Holandski travel bloger Luke Patrick Hoogmoed nedavno je posjetio Balkan. Na Instagramu je prvo objavio nekoliko fotografija i video iz Bosne i Hercegovine te ispričao kako mu je bilo u zemlji za koju su mu, kako kaže, mnogi rekli da je opasna.

"Toliko ljudi mi je reklo da budem oprezan kada idem u Bosnu (i druge balkanske zemlje). Zašto ideš tamo? Zar ne znaš da je tamo jako opasno? Zabavi se gazeći na minu, govorili su mi. Nakon što sam posjetio Bosnu i Hercegovinu već tri puta, sa sigurnošću mogu reći da je to jedna od najbolje čuvanih tajni Evrope. Čak bih čak rekao da je to jedna od najboljih evropskih zemalja za putnike", napisao je Luke na društvenoj mreži.

Dodao je da mu se najviše svidjelo Sarajevo.

"Nije najljepši grad, ali ja najzanimljiviji. Najviše me zaintrigirala povijest grada, historija devedesetih, kao i mnoge stvari koje su se događale ranije", objasnio je.

"Sarajevo nije najljepše, ali Mostar jest. Bez sumnje najljepši grad u Bosni i Hercegovini", nadovezao se. Izdvojio je i vodopad Kravice, za koji kaže da je njegovo omiljeno mjesto u zemlji. Napomenuo je da je BiH odlična destinacija za ljubitelje prirode.

Potom se Luke uputio u Hrvatsku gdje je posjetio Dubrovnik, Split, Zadar i Pulu. Najviše mu se svidio, kaže, Zadar.

"Split i Dubrovnik su lijepi i apsolutno ih vrijedi posjetiti, ali nisu idealni za moj ukus. Zadar jest. Najviše su mi se svidjele morske orgulje. Zadar mi je najdraži grad u Hrvatskoj jer se u njemu ne osjeti gužva", objasnio je.

"Hrvatska je jedna od najljepših i najpopularnijih zemalja na svijetu. Kao nekome ko preferira mir i tišinu na putovanjima, ne čudi što Hrvatska nije jedan od mojih apsolutnih favorita u Evropi, ali sam ipak imao relativno dobro iskustvo", dodao je Luke koji je prije BiH i Hrvatske posjetio i Crnu Goru.