Bijeg u prirodu

Istražite Austriju: Tri predivna sela za idilično vikend putovanje

Autor: Žene.ba
Istražite Austriju: Tri predivna sela za idilično vikend putovanje
Foto: Innsbruck

Vikend je pred vratima, a ako razmišljate o bijegu u prirodu, slikovita austrijska sela nude savršenu kombinaciju prirodnih ljepota, kulturnog naslijeđa i aktivnosti na otvorenom.

Heiligenblut

Heiligenblut, smješten u pokrajini Kärnten uz granicu Nacionalnog parka Hohe Tauern, jedno je od najčarobnijih austrijskih sela. Poznat po svojoj slikovitoj crkvi St. Vinzenz i dominantnom vrhu Grossglockneru, Heiligenblut nudi nevjerovatne mogućnosti za istraživanje prirode. Ljeti možete uživati u planinarenju, bicikliranju ili opuštenim šetnjama kroz predivne krajolike Alpa. Selo također nudi vođene ture koje vam omogućuju da doživite autentični alpski život i kulturno naslijeđe regije.

Innsbruck

Innsbruck, glavni grad Tirola, smješten je u srcu Alpa i odiše šarmom i bogatom historijom. Poznat po Zlatnom krovu, simbolu grada s preko 2600 pozlaćenih bakrenih pločica, Innsbruck nudi nevjerovatan spoj urbanog života i prirodnih ljepota. Osim posjeta Zlatnom krovu, možete istražiti muzeje, olimpijske znamenitosti poput skakaonice te uživati u gastronomskim delicijama koje nudi ovo bajkovito selo u Alpama.

Mittelberg

Mittelberg, smješten u idiličnoj dolini Kleinwalsertal u pokrajini Vorarlberg, još je jedna destinacija koja oduzima dah svojom ljepotom. Okružen vrhovima Alpa, Mittelberg je omiljeno odredište za ljubitelje aktivnosti na otvorenom tokom cijele godine. Zimi možete uživati u skijanju i snowboardanju, dok ljeti selo nudi izvanredne mogućnosti za planinarenje, biciklizam i druge sportske aktivnosti. Ne propustite istražiti lokalne festivale i muzeje koji vam pružaju uvid u bogatu kulturnu baštinu ovog područja.

Planirajte svoj vikend bijega u Austriju i istražite ova prekrasna sela koja će vam pružiti nezaboravno iskustvo u srcu Alpa. Uživajte u prirodnim ljepotama, kulturnim atrakcijama i opuštajućoj atmosferi ovih čarobnih austrijskih destinacija!