Otputujmo ljetu

Očaravajuće destinacije koje su već obilježene ljetnim temperaturama

Autor: Žene.ba
Očaravajuće destinacije koje su već obilježene ljetnim temperaturama
Foto: Koh Samui

Kad mislimo da smo sigurno prešli prag proljeća, priroda nas iznenadi - čak i snijegom! Dok se nadamo češćem suncu, možda je vrijeme da razmotrimo putovanja prema destinacijama koje već uživaju u ljetnim temperaturama. Ako ljeto ne dolazi nama, zašto mi ne bismo otputovali njemu?

Za sve avanturiste koji sanjare o ljetu usred proljetnih dana, april nudi idealnu priliku za putovanje u potrazi za suncem. S manje masovnog turizma i ugodnim temperaturama, ovaj mjesec omogućuje autentično iskustvo u prekrasnim destinacijama. Ako želite osjetiti toplinu ljeta dok proljeće tek stiže u naše krajeve, pripremili smo vam vodič kroz destinacije koje će ispuniti vaša očekivanja.

Marrakech

U aprilu, kada prosječna temperatura doseže ugodnih 25 ºC, Marrakech postaje očaravajuća destinacija za sve ljubitelje sunca. Ovdje možete istraživati uske i zavojite ulice souka, uživati u osvježavajućim sokovima od naranče na krovovima barova te kušati fantastična jela u francuskim i marokanskim restoranima. Proljeće u Maroku zaista procvjeta u aprilu: dani postaju topliji i duži, dok večeri zadržavaju svježinu ili pak donose blagu hladnoću. Bilo da se odlučite istražiti pustinju, planine ili grad Marrakech, april nudi savršeno vrijeme za takva putovanja.

Sejšeli

Sejšeli su istinski rajski kutak koji vrijedi posjetiti ako želite doživjeti nešto posebno. Ovi otoci nude nevjerovatan doživljaj istraživanja više od stotinu različitih otoka. Sa svojom tropskom klimom, Sejšeli su poznati po prekrasnim plažama, bogatim koralnim grebenima i bujnim prašumama. April je idealno vrijeme za posjet ovom rajskom arhipelagu, kada su temperature između 25 i 30 ºC tokom dana, dok noći donose ugodnih 20-25 ºC. U ovom periodu godine uvjeti za ronjenje s maskom i perajama te za snorkeling su izvrsni.

Šri Lanka

Šri Lanka je zaista idealna destinacija za istraživanje u aprilu, kada prosječna temperatura doseže čak 32 ºC. Ovaj tropski otok privlači posjetitelje svojim netaknutim plažama i fascinantnom prirodom. Šri Lanka je također poznata po gostoljubivosti svojih stanovnika, što je dodatni razlog za istraživanje ovog prekrasnog otoka. Jedan od najboljih načina za istraživanje je unajmiti privatni automobil i vozača, što je pristupačno, a pruža vam fleksibilnost u istraživanju različitih dijelova otoka. Nakon dana punog avantura, možete se opustiti na jednoj od mnogobrojnih predivnih plaža.

Dubai

U aprilu, Arapski zaljev nudi izuzetno visoke temperature, dosežući prosjek od 37 ºC. Ako tražite destinaciju s još većom toplinom, ovo je idealna opcija. Iako su temperature možda previsoke za aktivno razgledavanje tokom dana, savršene su za noćno istraživanje grada. Dubai nudi raznovrsne kulturne manifestacije i vanjske aktivnosti pod toplim suncem. Možete se uroniti u međunarodni filmski festival ili uživati u raznolikim kulinarskim delicijama na Dubai Food Festivalu. Svjetlosni spektakl Dubai Fountain, nasuprot ikoničnom Burj Khalifi, nudi nezaboravan noćni doživljaj. Za avanturiste, tu su uzbudljivi safariji u pustinji ili opuštanje na netaknutim plažama. Travanj je savršeno vrijeme za istraživanje povijesne četvrti Al Fahidi i njezinih šarmantnih arhitektonskih znamenitosti.

Koh Samui

Koh Samui, smješten u Tajlandskom zaljevu, predstavlja idilični tropski otok s prekrasnim plažama, kristalno čistim vodama, bujnim šumama te opuštenim načinom života. Ovaj rajski kutak privlači posjetioce iz cijelog svijeta, nudeći nezaboravno iskustvo odmora u bilo koje doba godine. Međutim, s obzirom na svoju iznimnu popularnost, april se ističe kao idealno razdoblje za posjet jer predstavlja prijelaznu sezonu. To omogućuje uživanje u plažama, restoranima i drugim atrakcijama bez velikih gužvi koje se često pojavljuju tokom glavne turističke sezone.