Mirne destinacije

Ove gradove možete posjetiti kada poželite pobjeći od gužve

Autor: Žene.ba
Ove gradove možete posjetiti kada poželite pobjeći od gužve
Foto: X

Ako ste u potrazi za savršenim bijegom od užurbanog svakodnevnog života i turističkih gužvi, ovaj vodič pruža idealne destinacije koje nude spokoj i autentična iskustva. Ovdje su neka od najboljih mjesta za opuštanje i istraživanje u mirnom okruženju.

Austrija

Krems an der Donau

Krems an der Donau, smješten u Donjoj Austriji, nudi autentično iskustvo uz rijeku Dunav. S poviješću koja seže do 995. godine, grad je poznat po svojoj srednjovjekovnoj arhitekturi i vinskim podrumima. Uživajte u posjetu gotičkoj crkvi Svetog Vida ili istražite vinske podrumima koji čine grad poznatim.

Villach

Villach, smješten na rijeci Dravi, pruža pristup brojim jezerima kao što su Ossiacher See i Faaker See. Ovaj drugi najveći grad u Koruškoj nudi spektakularne prirodne ljepote i blizinu slovenske i talijanske granice.

Eisenstadt

Glavni grad pokrajine Gradišće, Eisenstadt, poznat je po dvorcu Esterházy i katedrali iz 15. stoljeća. Ovdje možete uživati u mirnom okruženju uz razgledavanje povijesnih građevina i uživanju u lokalnim vinima.

Crna Gora

Risan

Risan, smješten u Bokokotorskom zaljevu, nudi historijske i prirodne ljepote. Istražite antičke rimske mozaike i uživajte u zadivljujućim prirodnim stazama koje okružuju ovaj šarmantni gradić.

Perast

Perast, uz obalu Boke kotorske, poznat je po svojoj baroknoj arhitekturi i prekrasnim pogledima. Posjetite otoke Gospa od Škrpjela i Gospa od Milosti, koji su dostupni brodom.

Italija

Orvieto

Smješten na brdu u središnjoj Italiji, Orvieto pruža spektakularan pogled na Umbriju. Grad je poznat po svojoj katedrali s gotičkom fasadom, srednjovjekovnim palačama i fascinantnom podzemnom svijetu.

Civita di Bagnoregio

Civita di Bagnoregio, smještena na stijenama, poznata je kao “Grad koji umire”. Ovaj srednjovjekovni grad dostupan je samo pješice, što doprinosi njegovom posebnom šarmu i jedinstvenosti.

Enna

Enna, najviša pokrajinska prijestolnica u Italiji, nudi spektakularne panoramske poglede i bogatu kulturnu baštinu. Grad je bio važna utvrda kroz historiju i pruža jedinstvenu priliku za istraživanje arheoloških nalazišta i kulturnih znamenitosti.