Za ljepši odmor

Pet neophodnih gadgeta za plažu koji će transformisati vaše ljetovanje

Autor: Žene.ba
Pet neophodnih gadgeta za plažu koji će transformisati vaše ljetovanje
Foto: Instagram

Ljetovanje je vrijeme za opuštanje i uživanje u sunčanju, ali ne možemo zanemariti male neugodnosti koje mogu narušiti naše iskustvo na plaži. Vjetar koji odnosi peškire, brzo zagrijana pića i vrućina mogu stvarati izazove. Zato smo istražili nekoliko genijalnih gadgeta koji će vaš boravak na plaži učiniti mnogo ugodnijim i praktičnijim.

1. Solarni punjači za telefon

Dok se sunčate na plaži, vaš telefon može lako ostati bez baterije. Solarni punjači za telefone su odlično rješenje jer koriste sunčevu energiju za punjenje baterije vašeg uređaja. Tako možete uživati u plaži znajući da će vam telefon uvijek biti spreman za fotografisanje ili komunikaciju.

2. Štipaljke za peškire

Štipaljke za peškire su jednostavne, ali izuzetno korisne. One će osigurati da vaš peškir ostane na mjestu, bez obzira na vjetar koji može biti uporan. Takođe će spriječiti nepotrebno ispadanje pića uslijed vjetra, što je dodatni bonus.

3. Torbice za hlađenje jela i pića

Ako volite da na plaži imate svoj obrok ili piće, torbice za hlađenje su savršen izbor. One održavaju vašu hranu i piće hladnim tokom cijelog dana, tako da možete uživati u svježim obrocima bez brige o temperaturi.

4. Šlauf za čašu

Šlauf za čašu nije samo za zabavu djece! Ovi praktični aksesoari su idealni za držanje pića dok plivate ili se sunčate. Osim što će vaša pića biti sigurna i dostupna, izgledaće i sjajno, što čini i fotografisanje na plaži još zabavnijim.

5. Vodootporna zaštitna torbica za telefon

Za sve one koji vole avanture u vodi i fotografisanje pod vodom, vodootporna zaštitna torbica za telefon je obavezan dodatak. Ona ne samo da štiti vaš telefon od vode i pijeska, već omogućava i snimanje spektakularnih fotografija bez brige o oštećenju uređaja.

6. Mini ručni ventilator

Za trenutke kada vam je potrebno osvježenje dok se sunčate, mini ručni ventilatori su savršeno rješenje. Oni su lagani, prenosivi i pružaju ugodan protok zraka koji će vam pomoći da se rashladite dok uživate na plaži.