Samostalno istraživanje

Volite da putujete sami? Ovo su top destinacije za solo putovanje

Autor: Žene.ba
Volite da putujete sami? Ovo su top destinacije za solo putovanje
Foto: Instagram

Ljetni mjeseci su vrijeme kada mnogi od nas razmišljaju o bijegu u europske gradove, bilo da želimo uživati na plažama ili istraživati kulturne znamenitosti. Za solo putnike, ovo je idealna prilika da se zapute u gradove koji nude sigurnost, raznolikost i nezaboravna iskustva. Bez obzira jeste li ljubitelj toplih destinacija ili više preferirate sjevernije klimatske uslove, postoji nekoliko gradova koji su savršeni za vaš solo izlet.

Beč, Austrija

Beč je grad koji je dugo bio na vrhu liste najboljih gradova za život, a s razlogom. Ovaj prekrasan grad nudi izvanrednu infrastrukturu, bogatu kulturnu scenu i jednu od najsigurnijih okolina u Europi. Zapanjujući muzeji, impresivna arhitektura i sjajan work-life balance čine ga idealnim mjestom za solo putovanje.

Stokholm, Švedska

Stokholm je sinonim za spoj urbanih atrakcija i netaknute prirode. Gradski stari dio, Gamla Stan, nudi šarmantne uličice i brojne muzeje, dok brojni parkovi omogućuju opuštajuće trenutke na otvorenom. Idealno za solo putnike koji vole raznolikost i dinamičan gradski život.

View this post on Instagram

A post shared by Sofia Boman (@sofiaboman)

Porto, Portugal

Porto je grad s nevjerojatnom arhitekturom koja ostavlja bez daha na svakom koraku. Osim toga, lokalci su iznimno ljubazni, a gastronomska scena, s poznatim desertom pastel de nata, čini Porto nezaobilaznom destinacijom. S izlaskom sunca, skok u okean je samo dodatni bonus.

View this post on Instagram

A post shared by Ophélie (@madaame.o)

View this post on Instagram

A post shared by @travelodysseyframes

Belfast, Irska

Belfast je grad koji se brzo penje na listama must-visit destinacija zbog svoje srdačne atmosfere i bogate kulturne ponude. Pubovi su srce društvenog života, a Belfast nudi i impresivne parkove poput Lady Dixon i Lagan Meadows, idealne za opuštanje i upoznavanje lokalne zajednice.

View this post on Instagram

A post shared by sarah🌸 (@sarahcampbell.x)