Originalni brusketi sa prženim cherry paradajzom i krem sirom su odlična ideja za doručak ili laganu večeru.
Sastojci
- 8 komada cherry paradajza
- 100 grama krem sira
- ½ limuna
- 2 čena bijelog luka
- limunov sok
- so i biber po ukusu
- 2 kašike maslinovog ulja
- 4 komada bageta
- peršun
Priprema
Da bismo pripremili ove bruskete koristili smo bijeli hljeb – baget, ali možete odabrati bilo koju vrstu hljeba po vašem ukusu.
Narezani hljeb prosušite sa obje strane na suhoj tavi. Krem sir pomješajte sa limunom. Zeleni peršun ili bosiljak fino isjeckajte, a kada se hljeb ohladi ravnomjerno premažite pripremljenim sirom.
Zagrijte maslinovo ulje i na tihoj vatri ispržite cherry paradajz. Kada omekša, dodajte bijeli luk i so i biber po ukusu. Lagano promješajte i uklonite sa vatre, potom prelijte limunovim sokom i ostavite da se ohladi. Zatim stavite ohlađeni paradajz na pripremljen hljeb i sir i dodajte svježe isjeckano bilje.