Sprmeno za 15 minuta

Brza Panna Cotta - klasični desert s modernim twistom

Autor: Žene.ba
Brza Panna Cotta  - klasični desert s modernim twistom
Foto: Ilustracija

Panna cotta je klasična talijanska slastica koja se jednostavno priprema i uvijek oduševljava. Iako se može činiti kao kompliciran desert, priprema brze panna cotte zahtijeva samo 15 minuta vašeg vremena, uz dodatak nekoliko sati hlađenja. U nastavku donosimo provjeren recept za ovu kremastu deliciju i dva sezonska prijedloga za serviranje.

Sastojci

  • 80 ml mlijeka
  • 600 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 vrećica mljevene želatine
  • 125 g bijelog šećera
  • 1 ½ žličica arome vanilije

Postupak

U manju zdjelu ulijte mlijeko, dodajte prah želatine i dobro promiješajte. Stavite sa strane da se želatina namoči.
U lončić ulijte vrhnje i dodajte šećer. Promiješajte i kuhajte na laganoj do srednjoj vatri dok ne počne lagano kipjeti.
Umiješajte želatinu u vrhnje i šećer čim smjesa počne kipjeti. Kuhajte uz miješanje još minutu.
Maknite s vatre i dodajte aromu vanilije.
Ulijte smjesu u 6 manjih posudica. Ostavite ih da se hlade 20-ak minuta na sobnoj temperaturi, a zatim pokrijte prijanjajućom folijom i stavite u frižider na minimalno 4 sata – idealno preko noći.