Recepti

Brzo i fino: Čorba od graška i piletine

Autor: Žene.ba
Brzo i fino: Čorba od graška i piletine

Danas vam donosimo zanimljivu pripremu čorbe zbog koje ćete htjeti ponovo da je kuhate.

Sastojci:

1 glavica crnog luka

2 čena bijelog luka

500 g pilećeg filea

500 g zamrznutog graška

2 mrkve

3 krompira

2 kašičice suvog biljnog začina

2 kašičice mljevene začinske paprike

peršun

Priprema:

Na ulju propržite isjeckan crni i bijeli luk. Dodajte piletinu isjeckanu na kockice i nastavite sa prženjem. Poslije par minuta dodajte grašak, a onda i mrkvu isjeckanu na kolutove i krompir isjeckan na kockice. Sve zajedno propržite, zatim nalijte litar tople vode. Kada povrće i meso omekšaju, začinite suhim biljnim začinom i začinskom paprikom po ukusu. Kuhajte još oko 10 minuta prije nego što na kraju dodate peršun. Gustinu jela određujete tako što dodate više ili manje vode, kao i dužina kuhanja. Što duže kuhate, jelo će biti gušće.