Bundeva s tjesteninom

Bundeva na tanjiru: Tjestenina koja miriše na jesen

Autor: Žene.ba
Bundeva na tanjiru: Tjestenina koja miriše na jesen
Foto: Shutterstock

Jela s bundevom odlično se uklapaju i sa tjesteninom. Fini umak, tjestenina i bundeva uz tople začine poput cimeta ugrijat će vas kada dođu hladni jesenji dani.

Sastojci:

  • 1 mala butternut tikva (oguljena i narezana na četvrtine)
  • 2 čajne kašike maslaca
  • maslinovo ulje
  • 3 grančice ružmarina
  • 4 supene kašike crème fraiche (ili kiselo vrhnje)
  • prstohvat cimeta
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • sol
  • papar
  • prstohvat čilija
  • 300 g svježeg špinata
  • parmezan za posluživanje
  • 400 g tjestenine

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200 °C. Četvrtine tikve stavite na lim za pečenje, pokapajte maslinovim uljem i pecite u pećnici oko 40 minuta dok ne omekšaju. Nakon što je tikva pečena, ostavite da se malo ohladi i izblendajte.

Tjesteninu skuhajte prema uputama. Na tavi otopite maslac i dodajte ružmarin, a nakon nekoliko minuta ga izvadite i dodajte pire od tikve, crème fraiche, čili, cimet i muškatni oraščić. Dodajte sol i papar.

Na kraju umiješajte tjesteninu i posipajte parmezanom.