
Mochi sladoled – slastica koja je osvojila srca ljubitelja slatkiša širom svijeta, sada je stigla i do naših prostora.
Ovaj sočni, kremasti desert dolazi iz Japana, a kombinira meku rižinu koru i hladnu, bogatu unutrašnjost od sladoleda. Ako želite oduševiti svoje nepce i prijatelje, pripremite mochi sladoled s okusom pistacije kod kuće.
Sastojci
- 200 g pistacija (sjeckane ili u prahu)
- 300 ml kokosovog mlijeka
- 100 g šećera
- 100 g rižinog brašna
- 2 kašike kukuruznog škroba
- 1/2 šoljice vode
Priprema
1. U blenderu pomiješajte pistacije, kokosovo mlijeko i šećer dok ne dobijete glatku smjesu. Stavite u posudu za zamrzavanje i ostavite da se ohladi i stvrdne.
2. U malu tavu stavite rižino brašno i kukuruzni škrob, dodajte vodu i miješajte dok ne postane gusta smjesa. Kuhajte na laganoj vatri dok ne dobijete mekanu masu. Ohladite.
3. Izvadite sladoled od pistacija, oblikujte kuglice, a zatim ih obavezujte rižinom korom. Vratite u zamrzivač i uživajte!
Ovaj neodoljivi desert je lagan za napraviti, a idealan za uživanje u toplim danima. Luksuzni okus pistacije u savršenoj harmoniji s mekom, rižinom kore – pravi je hit za vaše nepce!
