Kada temperature porastu, svi tražimo nešto osvježavajuće, a domaći sladoled od jagoda pravo je rješenje.
Ne samo da je jednostavan za pripremu, već je i puno zdraviji od industrijskih verzija jer ne sadrži aditive i umjetne boje. Trebat će vam samo nekoliko sastojaka i blender ili mikser, pa uživanje može početi!
Sastojci
- 300 g svježih jagoda
- 250 g šećera
- 200 ml mlijeka
- 1 vanilin šećer (po želji)

Priprema u nekoliko koraka
Pripremite jagode: Operite ih i odstranite peteljke. Po potrebi ih prepolovite ako su krupnije.
Sastavite smjesu: U većoj posudi sjedinite jagode, mlijeko, šećer i vanilin šećer.
Miksajte: Mikserom ili u blenderu dobro izmiješajte sve sastojke dok ne dobijete jednoličnu, glatku smjesu bez komadića.

Zamrzavanje: Smjesu prelijte u odgovarajuću posudu i stavite u zamrzivač na nekoliko sati, najbolje preko noći.
Savjet plus: Ako želite kremastiju teksturu, možete zamijeniti dio mlijeka slatkim vrhnjem ili dodati malo grčkog jogurta. Također, prije posluživanja ostavite sladoled 5-10 minuta na sobnoj temperaturi kako bi se lakše vadile kuglice.

Ovaj domaći sladoled od jagoda idealan je način da iskoristite sezonsko voće i iznenadite ukućane osvježavajućim desertom koji se pravi bez aparata za sladoled i bez kompliciranja.
Uživajte!